Manisa merkeze bağlı Muradiye beldesindeki devlet hastanesi semt polikliniğinin açılışı, AK Parti ve CHP Manisa milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.
Muradiye Devlet Hastanesi Semt Polikliniği, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine; Manisa Vali Vekili Baha Başçelik, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, CHP'li Muradiye Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı, CHP ve AK Parti Manisa il başkanları, parti üyeleri ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Muradiye Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı, semt polikliniğinin belediyenin ve il özel idarelerinin katkılarıyla yapıldığını dile getirip, polikliniğinin 2 milyon 100 TL'ye mal olduğunu belirterek, yapım masraflarının yüzde 70'ini Muradiye Belediyesi olarak karşıladıklarını söyledi.
Yavaşlı'nın ardından CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, konuşmasını yapmak için söz aldı. Özel, "Sosyal belediyeciliğe önem veren hangi belediye varsa top atsan yıkamıyorsun. Bunun örnekleri var. Partimize bağlı Eskişehir, Aydın, Kadıköy, Bakırköy belediyeleri sosyal belediyecilik anlamında başarılı işlere imza attığı için belediye başkanları kaç dönemdir seçiliyor. AK Parti buraları geçemiyor" diye konuştu.
Büyükşehir yasasıyla ilgili olarak da konuşan Özel, "Bu yasa, 1952 yılında kurulan Muradiye Belediyesi'ni yok etmektedir. Beldelerin, köylerin varlıklarına el koymaktadır. Vergi üstüne vergi koymaktadır. Köylünün ve belde halkının boğazını sıkmaktadırlar. Biz buna karşıyız ve karşı durmaya devam edeceğiz. Kimse bu yaptıklarını yanına kalacak ve buralardan destek alacak diye düşünmesin. Bu yapılanların hepsinin hesabını teker teker sormaya söz veriyorum" dedi.
Özel'in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, "Özgür kardeşim bir daha böyle bir kalabalıkla olamam endişesi içerisinde olduğu için, bir siyasi konuşma içine girdi. Buraya siyaset yapmak için gelmedik. Buraya semt polikliniği açmak için geldik" şeklinde konuştu. Tanrıverdi'nin bu sözlerinin sonunda, bir grup tarafından tepki gösterilirken, kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
Yaşanan gerginliğin ardından sözlerine devam eden Tanrıverdi, "Söylenecek sözümüz çoktur. Kötü söz sahibine aittir. Burada güzel bir eserin açılışında böyle bir siyasi yaklaşımınız hiç hoş olmamıştır. Dinimiz, dilimiz, mezhebimiz, ırkımız, rengimiz ne olursa olsun bir ve beraber olduğumuz zaman görüyorsunuz ki böylesi güzel eserler ortaya çıkıyor. Bir ve beraber olduğumuzda elbette Muradiyemiz de Manisamız da daha güzellikler olacak. Elbette ülkemizde daha güzellikler olacak ve dünya barışına katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından AK Parti ve CHP milletvekilleri, semt polikliniğinde incelemelerde bulundu.

"SİYASİ ATIŞMALAR HİZMETİN ÖNÜNE GEÇMEMELİ"
Semt polikliniğinin açılışı sırasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Erdinç Yavaşlı ise, şunları kaydetti: "Bu tür siyasi atışmalar güzel hizmetin önüne geçmemelidir. Yaklaşan seçimde yerelde rekabetin oluşacağı şimdiden belli oldu. Sonuçta siyasiler mikrofonu eline geçirdiği zaman muhakkak siyasi parti propagandalarını yapmak zorundadırlar. Bu sadece yerelde değil, Sayın Başbakanımız da dün Kızıltepe ve Mardin'de açılışlar yaparken, açılışın dışında da siyasi konuşmalara girdi. Maalesef açılışlarda böyle oluyor. Tabii ki konuşmacıya müdahale etmenin doğru olduğunu sanmıyorum. Ancak insanların da demokratik tepkileri vardır. Özellikle belde belediyelerinin kapatılmasıyla ilgili olarak beldelerde ve köylerde bu tür tepkiler var. Tepkileri sadece muhalefet mensubu beldeler değil, iktidar partisi olan beldeler de göstermektedir. Bu şekilde olmaması gerekiyordu. Hiçbir siyasinin yuhalanması hoş bir hareket değildir. Özgür Özel ile ilgili açıklamasında böyle bir durum söz konusu oldu. Bu tür protestoları uygun bulmuyorum."
(AY-SO-Y)

18.02.2013 18:32:09 TSI

Editör: Wan Haber