Bursa'da yaşayan Balkan Türklerini örgütleyen ve 1993 yılında Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mümin Gençoğlu, ölümünün 20'inci yılında mezarı başında dualarla anıldı.
Mümin Gençoğlu için Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine merhum Gençoğlu'nun oğulları ve kızları, MHP İstanbul Milletvekili Murak Başeskioğlu, BAL-GÖÇ Başkanı Yüksel Özkan ve çok sayıda seveni katıldı. Kur'an-ı kerim okunup sevabı merhumun ruhuna hediye edildi.
Orhan Gençoğlu, "Bundan 20 sene önce üzücü bir trafik kazasında kaybetmiş olduğumuz rahmetli babamızın mezarı başında dua etmek için toplandık. Biz aile olarak bundan büyük bir onur duyduk. Öldükten 20 sene sonra bir insanın hala anılması büyük saadet" dedi.
Milletvekili Başeskioğlu da, "Değerli bir insanı trafik kazasında kaybettik. Hem Bursa'ya, hem de Türkiye'ye çok önemli hizmetleri olan biriydi. Kendisiyle parlamentoda beraber görev yapma şerefine nail oldum. İnsan sevgisiyle dolu, Bursa'yı, Türkiye'yi çok seven bir vatanseverdi" dedi.
(BRK-MŞ)

07.02.2013 13:52:38 TSI

Editör: Wan Haber