İki gece önce 5 mültecinin hayatını kaybettiği facianın ardından Yunanistan’ın Kos Adasına kaçmaya çalışan mülteci sayısında azalma olduğu görülürken, bazı mülteciler ise hayatlarını hiçe sayarak umuda yolculuğa çıkmaya devam ediyor. Dün gece Kabakum plajına gelen yaklaşık 40 Suriyeli mültecilerin botlarını şişirmelerinden, denize indirmelerine kadar olan anlar gazeteciler tarafından görüntülendi. Botu denize indiren mülteciler botun motoru gelmeyince gazetecilere ‘Go home’ diyerek yanlarından uzaklaşmalarını istediler. Gazetecilerin bölgeden uzaklaşmalarının ardından yaklaşık bir saat sonra içinde yaklaşık 40 kişinin olduğu mülteci botu umuda yolculuğa açıldı.

Sabaha kadar Ortakent Yahşi - Akyarlar arasında mültecileri görüntülemeye çalışana gazeteciler bir başka Suriyeli grup ile Akyarlar mevkiinde karşılaştı. Yaklaşık 3 metrelik bota içlerinde çocuklarında bulunduğu 10 kişi binerken, bot havanın rüzgarlı olması nedeniyle açılamadı. Gazetecilerin uyarılarını da dinleyen mülteciler karaya geri dönerken, mülteci çocukların korkusu yüzlerinden okunuyordu. Karaya çıktıktan sonra gazetecilere tepki gösteren mülteciler, gazetecilerin bölgeden uzaklaşmasını istedi.

Önceki akşamlara göre bölgede mülteci taşıyan ticari taksi sayısında büyük bir azalma olduğu görülürken, bazı ticari taksilerin ise mültecileri kaçış noktalarına taşımaya devam ettikleri görüldü. Öte yandan Sahil Güvenlik ekipleri de sabaha kadar devriye görevi gerçekleştirirken, bazı mülteci gruplarının yakalandığı, bazı grupların ise Kos Adasına geçtikleri öğrenildi.

Editör: Wan Haber