Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Bayburt Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Gennçosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap ile ilgili gerekli kamulaştırma işlemleri hızla devam ederken mülkiyet sahiplerine para ödemeleri başladı.
Gençosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta, 73 bin metrekare alan üzerinde 5 tip olmak üzere yapılması planlanan toplam 768 konut için gerekli kamulaştırma işlemleri devam ederken mülkiyet sahiplerine para ödemeleri başladı.
Anlaşma sağlanan ilk mülkiyet sahibine para ödemesini makamında gerçekleştiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, ödemelerin Şubat ayı sonuna kadar süreceğini söyledi.
Bayburt Belediyesi ve Toki tarafından ortaklaşa yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma işlemlerinin hızla devam ettiğini ve anlaşma sağlanan mülkiyet sahiplerine ödemelerin başladığını dile getiren Belediye Başkanı Polat, "Bu şehir hepimizin, bu şehrin güzelleşmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Bayburt'ta ciddi manada konut açığı var. Bayburt'un güzelleşmesi ve gelişmesi adına başlattığımız bu proje ile birlikte şehrimizdeki konut açığını da kapatmış olacağız."dedi.
(YY-AT-Y)

29.01.2013 10:49:41 TSI

Editör: Wan Haber