WanHaber.com - Haber Merkezi

 

Van Büyükşehir Belediyesi, 4 yıldır kentte gösterdiği büyük performansını son yılda daha da büyütecek. 4 yıl içerisinde gösterilen performansın üzerine çıkacaklarını söyleyen Van Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ünver, Van’da bu yıl bir hizmet başarısına imza atacaklarını belirtti. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise “Müjdeler olsun halkın 4 yıldır artık bir belediyeleri var” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi, 4 yıldır kentte gösterdiği büyük performansını son yılda daha da büyüterek çalışmalarına başlıyor. Sezon öncesi kentin tüm mahallelerinde çalışmalar yaparak, tespitlerde bulunan Van Belediyesi, 2013 yılında tespit edilen tüm alanlara müdahale ederek çalışmalar yapacak. Kent merkezinin büyük bir bölümünde parke taşı, asfalt, kaldırım, su, kanalizasyon ve diğer çalışmaları 4 yıl içerisinde tamamlayan Van Belediyesi, bu yıl her yılki hedeflerinin çok daha üzerine çıkmayı planlıyor. Yaklaşık bir aydır yapılacak çalışmalar ile ilgili toplantılar yaparak planlamalar çıkaran Van Belediyesi, 11 Nisan’da düzenlenecek bir toplantı ile 2013 yılı projelerini kamuoyu ile paylaşacak.

“Mahallelerde tespit bitti, çalışmalar başladı”

Van Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ünver ve belediyenin teknik ekibi bu yıl içerisinde mahallelerde yapılacak çalışma alanlarını gezdi. Ünver ve beraberindekiler ilk olarak belediyenin Süphan mahallesinde kısa bir süre önce başlatmış olduğu kanalizasyon ve yol açma çalışmalarını inceleyerek burada mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Bu güne kadar sokaklarında hiç kanalizasyon hattı olmadığı için büyük sorunlar yaşayan mahalle sakinlerinin müracaatları üzerine belediye ekipleri burada çalışmalarını başlatarak mahallenin sorunlarını bitirecek.

“Su, asfalt, kanalizasyon, yeni yollar yapılacak”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Ünver buradaki çalışmalarını tamamlayarak mahallenin kanalizasyon sorunlarını gidereceklerini söyledi. Tamamlanacak olan kanalizasyon çalışmalarının ardında da caddelerin asfalt çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Evlerine giden yolların kapalı olmasından dolayı da vatandaşların yaşadığı sorunları gidermek için de yeni sokakların açılması için ayrıca çalışmaların yapılacağını aktaran Ünver daha sonra mahalle sakinleri ile beraber açılacak olan yolları gezerek hak sahipleri ile görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerin ardında hak sahiplerini ikna ederek açılacak olan yeni yollardaki güzergâhları inceleyen Ünver, mahallede varolan sorunları tespit ettiklerini ve bunları gidermek için belediye olarak ellerinden gelen tüm imkânlarla çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Mahalle sakinleri de yıllardır yaşadıkları sorunları giderecek olan Van Belediyesi’ne teşekkür ederek çalışmalardan çok mutlu olacaklarını belirtti. Mahallenin minibüs, otobüs ve birçok caddesinde yapılacak olan asfalt çalışmaları öncesi yol zeminleri hazırlanarak caddelere malzeme serimi yapılıyor. Zemin hazırlama çalışmalarının ardında burada bulunan tüm yollar asfaltlanarak halkın hizmetine sunulacak.

Ünver: Bu yıl bir hizmet başarısına imza atacağız

Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ünver havaların ısınması ile birlikte çalışmalara büyük bir performans ve özveri başlayacaklarını söyledi. Tarihte Van’da yapılmamış çalışmaları yapacaklarını aktaran Ünver, bu yıl içerisinde bir hizmet başarısına imza atacaklarını belirtti. Ünver “Belediye olarak bu yıl içerisinde Van’ın tüm mahallelerinde çalışma yapacağız. Çalışmalar ile ilgili plan ve projelerimizi kısa bir zaman içerisinde basına ve kamuoyuna açıklayacağız. Halk belediyeciliğinin nasıl yapıldığını geçmişte olduğu gibi bu yıl içerisinde de yapacağımız çalışmalar ile ispatlayacağız. Yapacağımız tüm çalışmaları halk ile beraber yaparak tüm kesimden olan yurttaşlarımızın da onayını alarak yapacağız. Bu yıl içerisinde yapacağımız çalışmaları seferberlik ruhu ile yaparak halkımıza ilk gün verdiğimiz sözü yerine getireceğiz’’dedi.

Başkan Vekili Abi: Müjdeler olsun artık halkın bir belediyesi var!

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise, “Van 4 yıldır halkının istek ve amaçları doğrultusunda hizmet sunan bir anlayışla yönetiliyor. Yerel yönetim anlayışımızın hayat bulması ile halkımızın büyük bir rahata kavuşacağını söylemiştik. Temel amacımız demokratik, yaşanabilinir, halkımızın eşit ve özgür bir şekilde yaşayabilecekleri kentler yaratmaktı. 4 yıldır birçok alanda yaptığımız çalışmalarla bu iddiamızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Kentimiz artık geçmiş dönemin sokak manzaralarıyla, yolsuzluklarla anılmıyor. Kentimize her gelen, burada yaşanan değişim ve dönüşümden söz ediyor. Yaşadığımız yıkımlara rağmen belediyemiz bunu en iyiye çevirmenin çabasını gösterdi, göstermeye devam ediyor. Bu çaba elbette bu yılda sürecek. Geçen yıl itibariyle mahallelerimizin her sokağına, her caddesinde tespitler yaparak bu sezona hazırlandık. Bu kentin hangi sokağının, hangi caddesinin nasıl olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözümü için büyük bir irade ve ruhla çalışmalarımıza başlayacağız. Halkımıza müjdeler olsun artık onların bir belediyesi var” diye konuştu.

Editör: Wan Haber