Aydın'da sözleşmesinin bitmesi nedeniyle kaçak duruma düştüğü iddiasıyla belediye tarafından mühürlenen ancak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği iş yeri sahipleri, mührün açılmaması üzerine belediye giderek duruma tepki gösterdi.
rdından Aydın Belediyesi dükkanın tahliyesine karar vermişti. İşletmecilerine tebliğ edilen bu karara rağmen dükkanın boşaltılmadığı iddia edilerek yıkım kararı vermişti. 18 Ocak Cuma günü Aydın Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yıkımı planlanan işyeri sahiplerinin itirazını değerlendiren Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kira sözleşmesiyle ilgili dava sonuçlanıncaya kadar 'işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına' karar vermişti. Kararın ardından sözleşmesi bittiği için kaçak duruma düştüğü iddia edilen işyeri Cumartesi saat 16.55 sıralarında Aydın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından aynı zamanda işletmecilerin vekili olan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Pazartesi sabahı yürütmenin durdurulması için Aydın 1. İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. İşyeri sahiplerinin itirazı ve Aydın Belediyesi'nin savunmasını inceleyen Aydın 1. İdare Mahkemesi; davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına; savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 30 gün süre tanınmasına oybirliğiyle karar vermişti.
Dün öğleden sonra kararın açıklanmasına rağmen bugün saat 16.30'a kadar işyerleri açılmayan işletme sahipler, Aydın Belediyesi'ne gelerek duruma tepki gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol'un açılış evrakını geciktirdiğini iddia eden işletme sahipleri ile özel güvenlikçiler ve bazı belediye personeli arasında tartışma yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden yatıştırıldı.
Mühürleme işlemi ile ilgili itirazları sonucu Aydın 1. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı neticesinde işletmelerinin mührünün hemen açılması gerektiğini belirten işletme sahipleri, bir süre belediye giriş katında ve önünde bekledikten sonra bölgeden ayrıldı.
(MB-İK)

25.01.2013 18:22:23 TSI

Editör: Wan Haber