WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, 1 Haziran 2014’te yapılması planlanan “Dünyanın en Kalabalık Kahvaltı Sofrası” çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Toplumun herkesimi ile görüşmeler ve tanıtım toplantıları düzenlenirken, rekor kahvaltıya halkın katılımının sağlanması için Edremit, İpekyolu, Tuşba’da bulunan 33 mahalle muhtarı ile da toplantı düzenlendi.

Van TSO Başkanı Necdet TAKVA mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedeflediğimiz Van kahvaltısıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Takva, bu kahvaltının sosyal bir etkinlik olduğunu, amacın ise  Van’ı ön plana çıkarmak, bir kardeşlik sofrası kurmak olduğunu belirterek, muhtarlarımızdan da gerekli desteği beklediğini dile getirdi. Bunun bir memleket meselesi olduğuna vurgu yapan TAKVA başarıya ulaşmak için hepimizin aynı şekilde çalışması gerektiğini de ekledi.

Van Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı  Selim BOZYİĞİT ise; katılımcıların siyasi kimlikleriyle değil sosyal kimlikleriyle katılmaları gerektiğini dile getirerek hedefin Van’ı ön plana çıkarmak ve markalaştırmak olduğunu vurguladı. Belediye Başkan Yardımcısı bizim bir aile olduğumuzu ve bu kahvaltının bir onur meselesi olduğunu, dolayısıyla herkesin o gün biraz daha özverili olması gerektiğini ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bu anlamda halkımızın duyarlı olmasını ve mahalle muhtarlarına düşen görevi gönüllülük hizmetiyle yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Son olarak TAKVA eğer bu rekoru kırabilirsek Van asla eskisi gibi olmayacak dedi.

1-058.jpg

3-065.jpg

4-059.jpg

Editör: Wan Haber