Van Kızılay Bağış Merkezi Müdürlüğü’nde kan bağışı öncesinde bir açıklamada bulunan İpekyolu Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Turgut Külay, kan bağışı ile ilgili en önemli problemin kan bağışı sayısının yetersizliği olduğunu belirtti. Türkiye’nin kan bağışı konusunda diğer ülkelerden geride olduğunu ifade eden Külay, “Bizler İpekyolu Mahalle Muhtarları Derneği olarak ‘bir damla kan, bin umut’ sloganıyla ilimizde kan bağışında bir farkındalık oluşturmak istedik. Umarız ki vermiş olduğumuz bu kan, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Kan bağışında bulunan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


Muhtarlar ise, kan bağışının önemli olduğunu belirterek, daha önce lazım olduğu sırada kan verdiklerini ve ilk defa muhtarlar derneği olarak kan bağışında bulunduklarını söylediler. Kanın hayat olduğunu ve lazım olduğunda kısa sürede bulunması gerektiğine vurgu yapan Buzhane Mahalle Muhtarı Çetin Öndil ise, sürekli kan bağışında bulunduğunu belirterek, herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.


Van Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Nisa Aydın da, Güneydoğu Bölge Kan Merkezi’nin bölgeye ait 6 ile bağlı tüm özel ve devlet hastanelerinin kan ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Kan, acil ve sürekli bir ihtiyaçtır. Verilen bir kandan üç kişinin hayatı kurtarılmaktadır. Bugünde muhtarlarımız kan bağışına bir farkındalık oluşturmak adına bağışta bulundular. Bu kapsamda başta muhtarlarımız olmak üzere kan bağışında bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber