Fakiye Teyran Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında dernek adına konuşan Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, Van halkına verilen vaatlerin ve sözlerin söylemlerden öteye gitmediğini belirterek, ilin geleceğinden kaygı duyduklarını vurguladı. Özellikle sağlık konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Bilir, ”Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapılması ile Van halkı artık ilde tedavi olacağını umuyordu ancak uzman hekim sıkıntısı yine devam etti. Eski devlet hastanesini yıktılar, Yüksek İhtisas Hastanesi’ni kapattılar. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de İpekyolu Devlet Hastanesi’ni kapatma telaşına girdiler” ifadelerini kullandı.


Van halkının tüm bu yapılanları gördüğünü ve yapılan bu haksızlıklara karşı seçilmişlerinin cevap vermesini beklediklerini dile getiren Bilir, "Ancak seçilmişler de atanmışların emri altına girdi. Sağlık olmazsa toplum da olmaz. Sağlıksız bir toplum çürük bir elmaya benzer. Bu nedenle İpekyolu Devlet Hastanesi’nin kapatılmasını kesinlikle istemiyoruz. Van halkının iyiliğini düşünüyorsanız hastaneyi kapatacağınıza hekim atayın. Doktor olmadıktan sonra yaptığın 10 tane hastanenin faydası olmaz” ifadelerini kullandı.


Van İpekyolu Hastanesi’ne Çocuk Hastanesi'nin geçici olarak getirileceği söylemlerinin kandırmaca olduğunu ve halkın bu oyalama numaralarına artık kanmadığına vurgu yapan Bilir, “Bize bir hastane verdiniz, bizden üç hastane aldınız. Herhalde bir verip üç almak böyle bir şey olsa gerek. Tüm Van halkını hastanesine sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber