Özalp Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cevdet Akgün ile bir grup köy muhtarı, Özalp Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Özalp Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cevdet Akgün, elektrik kesintileri ve gecikme faizleriyle mağdur oldukları öne sürerek, “VEDAŞ’la sorunumuz yıllardan beri devam ediyor. Grup köylerimizin sürekli elektrikleri kesilmesinden dolayı vatandaşta elektronik cihaz kalmadı. Bu sebeple elektrikler ya gitsin hiç gelmesin. Biz de eski zamanlarda olduğu gibi idare lambalarına alışalım. Hem esnafımız hem de biz mağduruz. Makineye bağlı birçok hastamız var. Bunların durumu bir Allah bilir bir de hasta yakınları” dedi.

Yukarı Çavdarlık Muhtarı Zulmat Özek ise, “VEDAŞ elektrik alacakları hakkından vazgeçmiyor. Faturalarımız bir gün gecikince hemen yüzde 16 faiz işlemi uygulanarak elektriklerimiz kesiliyor. Oysa çağ atlayan bir Türkiye için elektrik kesintileri çok vahim bir olaydır” dedi.

Muhtarlar, yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Wan Haber