Gönen Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Avcı, köy ve mahalle muhtarlarının yapılan kanuni düzenlemelerle işlevsiz hale getirildiğini söyledi.
Özellikle son yıllarda gerek teknolojik gelişmeler, gerekse yapılan kanuni düzenlemeler ile mahalle ve köy muhtarlarını işlevsiz hale getirildiğini iddia eden Avcı, "Yeni çıkan büyükşehir kanunu ile mahalli idarelere yeni kimlik getirilmiş ve bu kapsamda 52 ilde 559 belde belediyesi köylere dönüştürülmüştür. Kaldı ki bu kanunun güçlü bir yapıda devamlılığının sağlanması, yeni mahalle ve köy kanunu günümüz şartlarına uygun hale getirilmesiyle mümkündür. Hükumetimizden çıkarılan bu yasa ile birbirine adeta bağlı olan köy ve mahalle kanununu milletimiz ve devletimiz adına istemekteyiz" dedi.
Muhtarların görev tariflerinin yapılmasını, köy ve mahallelerin nüfuslarına göre kademelendirilmesini beklediklerini belirten Avcı, muhtaf evlerinin belediyeler ve köy konaklarının İl Özel İdaresi tarafından yapılmasını, belediye kanununun 9. maddesinin değiştirilmesini ve yerine net terimler konulmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.
(TK-MŞ)

17.01.2013 16:56:52 TSI

Editör: Wan Haber