AK Parti Aydın milletvekilleriyle 'Büyükşehir Yasası'nı görüşen köy ve mahalle muhtarları, yaşadıkları sıkıntıları vekillerle paylaştı.
AK Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte AK Parti Aydın milletvekilleri Aydın merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla 'Büyükşehir Yasası'nı konuştu. Etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
"AKILLI BİNANIN ASANSÖTÜ BİLE YAMUK"
Toplantının açılışında konuşan Merkez İlçe Başkanı Ökten, AK Parti olarak Büyükşehir Yasası'nı önemsediklerini belirterek, "Büyükşehri önemsiyoruz ve muhtarlarımızla ve de vatandaşlarımızla bu konuyu değerlendiriyoruz. Aydın'ın büyükşehir olmasıyla artık köylerimize kadar tüm yerler kaliteli hizmet ve yatırımlarla tanışacak. Biz, Aydın Büyükşehir Belediyesini alarak Aydınlıları 'Ak Belediyecilik' ile tanıştıracağız. Sayın Belediye Başkanı, köy muhtarlarıyla belediye önünde fotoğraf çektirip icraatlarını anlatmaya çalışıyor ve binayı gezdiriyor. 'Akıllı bina' diyor ama asansörleri bile yamuk. Biz mutat hale getirdiğimiz bu toplantılarla halkımıza doğruları anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.
"BELEDİYELERİN KAPISINI ÇALIN"
Türkiye'nin gündeminde Büyükşehir Yasası olduğuna işaret eden Gültekin Kılınç da, "Aydın eski belediye başkanlarından Hüseyin Aksu döneminde büyükşehir olmak için Aydın'da 86 bin oy toplandı. O dönem oldu gibi şimdi de muhalefet partileri Aydın'ın büyükşehir olmasını engellemeye çalışıyor. Ama ne acayiptir ki; Aydın'ın büyükşehir belediyesi olması istemeyen muhalefet partisi, belediye başkanını 'Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak ilan ediyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Yasayla dana önce İl Özel İdareleri'nde olan köylere hizmet götürme yetkisi belediyelere devredildi. Bu özellikle köylerimiz için önemli bir fırsattır. Yasa seçimden öncede belediyelerin köylere hizmet götürmesinin önünü açtı. İhtiyaç ve sorunlarınızın giderilmesini talep edin ve bunun takipçisi olun" diye konuştu.
"MUHALEFET KÖYLÜNÜN AKLINI KARIŞTIRMAK İSTİYOR"
Muhalefet partilerinin özellikle köylerde yanlış bilgilendirmelerde bulunarak karışıklığa neden olmak istediğini iddia eden Kılınç, şöyle konuştu: "Köylüye gidip '5 hayvanın olursa ahırını köyün dışına yapacaksın' demişler. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Gidip araştırdık. 50 başa kadar köyün içerisinde 51 baştan itibaren köy yerleşiminin dışında müsaade ediliyor. 'Köylerde tabela vergisi alınacak' diyorlar. Köylere gidip baktık; bakkalın bile tabelası yok. Şehirde bile 1 metrekarenin altındaki tabelalardan vergi alınmıyor. Gerçek olmayan söylemlerle halkın kafasını karıştırmaya gerek yok. AK Parti olarak yarında sizin karşınızda olacağız. Bunun için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da doğruları söylemeye devam edeceğiz"
Köy ve mahallelerde görev yapan muhtarları takım arkadaşları olarak nitelendiren Mehmet Erdem ise, şunları söyledi: "AK Parti olarak Türkiye ve Aydın için önemli projeler hazırlıyoruz. Bugüne kadar Aydın'da birçok devasa yatırımı halkımızın hizmetine sunduk. Yine seçimler öncesinde halkımızın önüne projelerle çıkacağız. Ama halkımız için gerçekleştirdiğimiz mega proje bence Büyükşehir Yasasıdır. Büyükşehir projesi, bir şehrin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için en önemli adımdır. Sizler bizim takım arkadaşlarımızsınız. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun muhtarların hizmetlerini çok önemsiyoruz. Sizler bizim gözümüz ve kulağımızsınız. Siyasi görüşleriniz farklı olabilir ama hepimizin ortak gayesi sorumluluk sahamızdaki insanlarımıza en iyi hizmeti sunmak. Bu yasayla İl Özel İdareleri'nde olan köylere hizmet götürme yetkisi büyükşehir belediyesine veriliyor. Özel idarenin kaynakları büyükşehrin hizmetine veriliyor. Köy muhtarlarımızın sıkıntılarını gideriyor ve omuzlarındaki yükü alıyoruz. Artık en ücra köşeye kadar herkes oy verdiği büyükşehir belediye başkanından hesap sorma yetkisine sahip olacak"
"4 YILDIR HİZMET ALAMIYORUM"
Toplantıda yaşadıkları sıkıntıları anlatan Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Sıraç Birol da, "Mahalle muhtarları olarak belediyeden itibar görmüyoruz. Köy muhtarını çağırıp, hizmetlerini anlatıyorlar. Sakın bunlara kanmayın. Bırakın kendisini, personeli bile bize itibar göstermiyor. Belediye binası açıldığından bu yana bir kez olsun bile belediyeye gitmedim. 4 yıldır hizmet alamıyorum. Seçimlerin öne alınacağı açıklandığında biraz kıpırdama oldu ancak tarih netleşince yeniden durdu. Bunları kesinlikle siyaset olsun diye söylemiyorum. Bizzat yaşadığım acıyı paylaşıyorum" dedi.
"BELEDİYE TOPLUİĞNE BİLE VERMİYOR"
Muhtarların yaşadıkları sıkıntılardan söz eden Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hasanefendi-Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ertuğrul Özdemir ise, "Muhtarlar olarak sıkıntılarımız var. Bunların çözümü içim muhtarların belediye meclislerinde görmek istiyoruz. Belediye bize bir topluiğne bile vermiyor. Her şeyi kendimiz temin ediyoruz. Maaşımız Bağ-Kur ve giderlere yetmiyor. Üstelik 8 kesilmek istendi. Suyu kesik olan ve bu konuda belediyeyle davaları süren arkadaşlarımız var. Birde PTT'nin işlerini yapıyoruz. Bir yılda bin 500 tebligat geldi. Bunun 800'ünü ben ulaştırdım. PTT bunun için para alıyor ama biz mesai gözetmeksizin vatandaş mağdur olmasın diye bu işin angaryasını çekiyoruz. Bizi bu PTT'den kurtarın. Maaşlarımız yükselsin ve biz vatandaştan para talep etmeyelim" ifadelerini kullandı.
(MB-İK)

19.02.2013 10:34:36 TSI

Editör: Wan Haber