Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi'nde elektrik, kanalizasyon ve doğalgaz hattında yapılan çalışmalar nedeniyle yolları 6 aydır çamurlu ve bozuk olan esnaf yolu bir saat trafiğe kapattı. Mahalle muhtarı belediye başkanını telefonla arayarak gelmesini isteyince, aralarında ilginç diyalog yaşandı.
Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi'nde daha önce yapılan elektrik hattını yer altına alınması, kanalizasyon şebeke boruları döşenmesi ve doğalgaz boru hattı yapımı nedeniyle yolları sürekli bozuk ve çamurlu olan 50 esnaf yolu trafiğe kapattı. Trafiğe kapatılan yoldan geçemeyen bir araç sürücüsü tepki gösterince esnafla tartıştı. Çevik Kuvvet ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından yolu trafiğe kapatan esnafı çevik kuvvet amiri ve baş komiser ikna etmeye çalıştı. Esnaf ise belediye başkanı gelene kadar yolu açmayacaklarını belirterek 5 dakika daha süre istedi.
Yolu trafiğe kapatan esnafla konuştuktan sonra Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman, cep telefonuyla Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i arayarak gelmesini istedi. Bunun üzerine muhtarla başkan arasında telefon görüşmesi ilginç diyaloglara sahne oldu.
Muhtar olayı anlatarak şöyle konuştu: "Başkanım buraya gelip bu insanlara bir açıklama yapman gerekiyor bence. Yolumuzla işimiz var. Yarın başlanacak denildi, şimdi geldim ben aşağıdan toplantıdan arkadaşlar yolu kesmişler. Ben kime ne diyeyim. Bunlara açıklama yapacak sizsiniz. Ben aşağıda gördüm bu insanlara izah ettim. Vallahi başkanım burası kesik şimdi, polis arkadaşlarda burada. Aradım ben fen işlerinden Okan beyi, sizin geleceğinizi söyledi. Burada bir açıklama yapsanız iyi olur. İnsanlara günlerdir buranın yapılacağını söylüyorum. Yarın yapılacak diye diye ben artık yalancı oldum. Esnaf toplanmış. Ben ne diyeyim bu insanlara. 6 aydır ben bu insanlara yarın diye diye bunları ikna ediyorum. İki dakika bir gelin ne olur yani. Polis emniyet burada sana kimsenin saldıracak hali yok."
Muhtar Mehmet Zaman, esnafa iki günde bir belediyede olduğunu ve depresyon hapları kullandığını söyledi.
Olay yerine gelen Başkan Akdemir'i esnaf alkışlarla karşıladı. Akdemir de esnafın sorunlarını dinleyerek çözüm için elinden geleni yapacağını söyledi. Daha sonra belediye başkanından söz alan esnaf olaysız yolu trafiğe açtı.
(SA-HO-Y)

14.01.2013 17:05:34 TSI

Editör: Wan Haber