Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Muhsin Yazıoğlu davasıyla alakalı sona gelindiğini belirterek, savcılardan en kısa sürede konuyla alakalı açıklama beklediklerini söyledi.
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde partisinin teşkilatında konuşan Bozok, birilerinin vatan toprağımızı bölmek için her türlü kahpeliği ve ahlaksızlığı yaptığını ifade ederek, "Bunlarla güvenlik güçlerimiz mücadelesini sürdürüyor. Teröristler, askerimizi, polisimizi, imamımızı, öğretmenimizi, çoluk çocuk demeden katlediyor ve bizim devletimiz bunlara diz çöküyor. Devlet olmanın gereği bu değildir, devlet olmanın gereği 'devlete baş kaldıranın başı kesilir' felsefesidir" dedi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Muhsin Yazıcıoğlu davasında sona gelindiğini anlatarak, "Dosya şu an savcılıkta ve herkesin bildiği gibi dosyada gizlilik kararı var. Ama davada son noktalara geldik gibi. İnşallah en kısa zaman da savcı bey çıkar ve kamuoyuna bir açıklama yapar diye düşünüyorum. Şu bilinsin ki, rahmetli şehit liderimizin kanı hukuk çerçevesinde yerde kalmayacaktır. Milletimiz rahat olsun" şeklinde konuştu.
Millette 5-10 yıl önceki hassasiyetin kalmadığını kaydeden Bozok, "Ben çok üzülüyorum, milletimizin 5-10 sene önceki hassasiyeti hiç kalmamış. Bir şehit geldiği zaman milletimiz en azından dua ederdi, gözyaşı dökerdi. Şimdi onlarca şehit geliyor ama milletin umurunda değil. Allah korusun, bu çok büyük bir tehlikedir. Artık susmayalım, tepkimizi gösterelim. Susmayalım derken; sokağa çıkıp vuralım, kıralım demiyorum. Yani biz demokratik yollarla tepkimizi gösterelim" ifadelerini kullandı.

"ŞU AN YAPILAN AÇILIM, PKK AÇILIMIDIR"
Bozok, Kürtlerin açılıma ihtiyacı olmadığını ve şu anda yapılanın PKK açılımı olduğunu öne sürerek, "Şimdi bir avuç teröristle mücadele edemiyoruz. Yani açılım, açılım da nereye kadar açılım? Yapılan açılım Kürt açılımı değil. Rahmetli şehit genel başkanımız da söyledi, bu Kürt açılımı değildir. Benim eniştem de Kürt ama onların açılıma ihtiyacı yok ki. Kürtler, Türkiye'nin birçok bölgelerinde ticaret yapıyor ve Türk vatandaşlarıyla aynı imkanlara sahipler. Ama deseler ki yapılan PKK açılımı o zaman eyvallah. Bu yapılan PKK açılımıdır. Geçtiğimiz senelerde yine açılım yapmışlardı ve Habur girişinde rezalet yaşanmıştı. Teröristler, hainler, alçaklar benim askerime kurşun sıkacak ve biz onları devlet töreniyle karşılayacağız. Hemen seyyar mahkemeler kuruldu, 'ben pişmanlıktan yararlanmak için gelmedim' deseler de savcılarımız bu kategoriye soktu ve sonrasında ne oldu? Hükümet duvara tosladı ama inşallah bu sefer hükümet duvara toslamaz. Eğer yine aynı şekilde olursa bu millet bunun hesabını çok kötü sorar" diye konuştu.
İmralı'da bulunan terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'a her türlü imkanı sağlar hale geldiğimizi söyleyen Bozok, şöyle konuştu:
"Bilmiyorum da İmralı'daki cani bizden daha rahat yaşar hale geldi. Şu anda Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı 4'üncü yasa paketi var. O paketle birlikte buna ev hapsi de terör örgütü mensuplarına birtakım iyileştirmeler de getirilecek. İçerideki KCK'lıların yüzde 99'u serbest bırakılacak. İnşallah bizim ümit ettiğimiz gibi değildir. Şimdi vatana kurşun sıkanla teröre kurşun sıkan ayırt edilemez hale geldi. Vatanın bölünmesi için kurşun sıkanlar baş tacı ediliyor ama öbürleri hain ilan ediliyor. Onun için dikkatli olmak lazım ve milletimizin tepkisiz kalmaması lazım."
Daha sonra Bozok ve beraberindeki heyet Bilecik'te çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere ilçeden ayrıldı.
(KÇ-YS-AŞ-Y)

20.01.2013 15:22:22 TSI

Editör: Wan Haber