Özel Doğu Akdeniz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından Elbistan'da düzenlenen bir toplantıyla muhasebecilere, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında detaylı bilgi verildi.
Özel Doğu Akdeniz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Elbistan Bölge Sorumluları İş Güvenlik Uzmanları Kerim Öztoy ve Fatih Mehmet Kul'un, Serbest Muhasebecileri ve Mali Müşavirler Odası Elbistan Temsilcisi Bedri Cengizler ile ortaklaşa düzenledikleri bilgilendirme toplantısı, Pınarbaşı Kale Restoran'da düzenlendi.
Toplantıda bir konuşma yapan Özel Doğu Akdeniz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi sahiplerinden İş Güvenliği Uzmanı Dr. Ahmet Dedeoğlu, Türkiye ekonomisinin her geçen büyüdüğünü, buna bağlı olarak da istihdamın arttığını söyledi. Dedeoğlu, "Bu artışın sonucu olarak da çalışanların, iş yerinin ve üretimin güvenliğine gerekli önem verilmektedir. Dünyada her yıl ortalama 160 milyon çalışan meslek hastalıklarına maruz kalmakta ve 250 milyon iş kazası meydana gelmektedir. Meslek hastalığı ve iş kazaları sonucunda da birçok çalışanımızın hayatını kaybettiğini gözlemlemekteyiz. 22 Haziran 2012 tarihinde kabul dilen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış, tüm işletme ve işyerlerini kapsamakta olan bu kanunun uygulama maddeleri yürürlük açısından 3 değişik dönemde uygulamaya girecektir. Kanunun 38. maddesine göre kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayım tarihinden 2 yıl sonra, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayım tarihinden itibaren 1 yıl sonra, diğer işyerleri için ise yayım tarihinden itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girmektedir. Biz Özel Doğu Akdeniz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak iş sağlığı ve iş güvenliği kapsamında kanunun getirdiği sorumlulukları firmalarınızın ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında yanında destek olmaya 'keşke' demeden önce çözüm ortağınız olmaya talibiz" dedi.
Dedeoğlu'nun konuşmasının ardından Jeoloji Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Mine Seda Turgut, Özel Doğu Akdeniz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi'nin kuruluş amacı, vizyonu, misyonu, hizmetleri, çalıştığı kurumlar ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bir sunum yaptı.
Sunumun ardından toplantıya katılan muhasebeciler ve işyeri temsilcilerinin soruları yanıtlandı.
(OZR-Y)

07.02.2013 15:42:20 TSI

Editör: Wan Haber