Merinos AKKM’de 2 gün boyunca sürecek olan 3. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu başladı. 21-22 Şubat 2014 tarihleri arasında 2 gün sürecek olan sempozyumun ana teması bu yıl ‘acil tıbbi yaklaşımlar’ oldu. Sempozyumda, Türkiye’deki acil sağlık hizmetleri tartışıldı. 


Programda konuşan Sağlık Bakanlığı Acil Tıbbi Hizmetler Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, "Acillere müracaatın bu kadar çok olması açıkçası bizi şaşırtıyor. Aslında bunun geri planı iyice gözden geçirilmeli. Biz neler olduğunu biliyoruz. Oralara yapılacak radikal girişimlerin de başka şeylere sebep olabileceğini düşünüyoruz. Ama masaya yatırılması gereken bir konudur. Bu konu üzerinde çalışıyoruz. İnşallah acillerle ilgili konuşu bütünleşik bir yapıyla en kısa zamanda çözme adına gayret ediyoruz. İnşallah muvaffak oluruz. Gerçekten acil servislere gelenler, yatırılan, gözleme alınan ve ameliyata alınan hasta sayımız çok” açıklamalarında bulundu.
 

“KENDİ KENDİMİZİ ELEŞTİRMESİNİ DE BİLMELİYİZ”
Van’ın Gürpunır ilçesine bağlı Yalınca Köyü Çeli mezrasında rahatsızlanan ve hayatını kaybeden 3 yaşındaki Muharrem Taş’ın çuvalla taşınmasıyla ilgili de konuşan Coşkun, herkesin kendini eleştirmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu resmi sunumuma koydum. Biz kendi kendimizi eleştirmesini de bilmeliyiz. Yani korkularımızdan kaçmamamız gerekiyor. Çeli mezrasında iki kardeş yaşıyor. Köye mesafesi 10 kilometre yakın. Yol tamamen kapalı. Bu kaynaklarla bu ihtiyaçları karşılamamız gerekiyor. Sonuçta bu kaynaklar bize millet tarafından emanet verilmiş. Bu emaneti de en efektif şekilde kullanmak durumundayız” dedi.


İnsan hayatının kutsal olduğunu dile getiren Coşkun, “Böyle bir şey gördüğümde ilk gözüme gelen kendi torunumdur. Kendi çocuğumdur. Hiç fark etmez. Aynı hissiyatı taşırsın. Ama devlete de katkıda bulunmak lazım. Bunu da oturup kişilerin kendi kendilerine düşünmesi gerekiyor” diye konuştu.

“LÜTFEN 112’Yİ ARAYIN”
Türkiye’nin 112 Acil servis numarasını AB’den önce faaliyete başlattığını dile getiren Coşkun, Van’daki olayla ilgili ailenin direkt 112'yi aramadığını belirtti. Coşkun, “Çocuğumuzun babası veya ailesi jandarma komutanlığının numarasını aradı. Yani aslında doğrudan 112’yi arasaydı daha iyi olurdu. Bunu mesaj verme adına söylüyorum. Lütfen problem olduğu zaman 112’yi arayın” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber