CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bakın Türkiye'de İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesi öğrencileri bizim yanımızda dursun, biz bu AK Parti'yi yıkarız. 600 bin kişi. Perişan ederiz bunları. 300 bin İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi mezunu öğrenciye, 300 bin Eğitim Fakültesi mezunu öğrenciye sesleniyorum. Bir öğretmen ağabeyiniz olarak, ana muhalefet adına size sesleniyorum; siz dik durun, bu ampulü söndürelim biz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de kendisini ziyaret eden İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi (İİBF) mezunlarını kabul etti. İdil Öztürk isimli İİBF mezunu, 350 bin tane İİBF'linin atama beklediğini söyleyerek, alım yapılan kurumlarda lisans veya ön lisans mezunu öğrencilerle eş değer tutulduklarını belirtti. Farklı alanlardan mezun olan öğrencilerin kendilerinin önüne geçebildiğine dikkat çeken Öztürk, son olarak SGK ile görüştüklerini, Haziran ayında 4 bin tane alım yapılacağını duyduklarını ve bu alımda İİBF mezunlarının öncelikli olmasını istediklerini söyledi. Öztürk ayrıca, alımlarda da şeffaf olunmasını talep ettiklerini kaydetti.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, Başbakan Erdoğan'ın 'her çocuğa iş bulmak zorunda değilim' anlayışında olduğunu söyleyerek, KPSS'nin ve ÖSYM'nin bugün güvenilirliğinin kalmadığını savundu. İİBF mezunlarının kaymakam olabilme haklarının bulunduğuna dikkat çeken İnce, "Peki kaymakamlık sınavında yazılıda ilk 20'ye girenin 16'sının mülakatta elendiğini biliyorsunuz değil mi? Hatta yazılıda iki kez üst üste birinci olan çocuk mülakatta elendi. Böyle bir ülkede yaşıyoruz artık. Hukukun olmadığı, adaletin olmadığı, riyakatın olmadığı, güvenilirliğin olmadığı ve Türkiye'de ne yazık ki mülakatlarda kameranın kaldırılmış olması torpili azdırdı, torpili bu noktaya getirdi" diye konuştu.
Gümrüklere alımda KPSS şartının kaldırıldığının altını çizen İnce, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne demektir, yandaş dolduracaklar oraya" dedi.
Türkiye'de işsizlikle ilgili oyunlar oynandığını iddia eden İnce, bunların ise rakam oyunları, torpil oyunları, mülakat oyunları, KPSS'siz işe yerleştirme oyunları ve soru çaldırma oyunları olduğunu ifade etti. İnce ayrıca, İİBF ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kendilerine destek vermeleri durumunda AK Parti'yi yıkabileceklerini iddia ederek şöyle konuştu:
"Bakın Türkiye'de İİBF ile Eğitim Fakültesi öğrencileri bizim yanımızda dursun, biz bu AK Parti'yi yıkarız. 600 bin kişi. Perişan ederiz bunları. 300 bin İİBF mezunu öğrenciye, 300 bin Eğitim Fakültesi mezunu öğrenciye sesleniyorum. Bir öğretmen ağabeyiniz olarak, ana muhalefet adına size sesleniyorum; siz dik durun, bu ampulü söndürelim biz."

"BAŞBAKAN'DAN BAŞKASINA 'DEVLET BÜYÜĞÜ' DEMEYİN, KIZAR"
Ziyarette Kasım ayında 350 bin kişilik bir alım olacağı, İİBF mezunlarına ise sadece 722 kişilik kadro ayrıldığı da gündeme getirildi. Ziyarette bir öğrencinin sorunlarına çözüm bulunmazsa bu tepkinin çığ gibi büyüyeceğini söylemesi üzerine Muharrem İnce, "İnşallah. Öğretmenlere benzemeyin de sakın. Yani 300 bin kişi eylem yapıyorlar, telefon açıyorlar 'Vekilim gelir misin?' diyorlar. 10 milletvekiliyle gidiyoruz, orada var 250 kişi. Yani böyle olmasın da. Önce sorununuza sahip çıkın" diye konuştu.
İnce, konuşmasının sonunda gençleri bir konuda uyarmak istediğini söyledi. Başbakan Erdoğan'dan başkasına 'devlet büyüğü' şeklinde hitap edilmemesi gerektiğini, Başbakan Erdoğan'ın buna kızabileceğini dile getiren İnce, şöyle konuştu:
"Böyle milletvekillerine, grup başkanvekillerine, başka siyasetçilere, bakanlara falan 'devlet büyüğü' demeyin. Başbakan kızar böyle şeylere. Şundan kızar; bakın Hürrem Sultan'ı bile hacca gönderecek yakında. Tesettüre kapattırdı, diziyi değiştirdi, artı Ramazan ayını getirdi. Yani dedi ki, 'benden başka padişah olamaz bu memlekette'. 'Sen kimsin Kanuni'yi gösteriyorsun' dedi. 'Bir tek ben varım' dedi. Devlet büyüğü de odur, küçüğü de odur, vali de odur, kaymakam da odur. Hatta şimdi Cumhurbaşkanı olursa, Başbakanı bile aradan çıkartmaya çalışıyor. Başbakan da o olmak istiyor. Onun için ben bir ağabeyiniz olarak katlanırım buna da, Başbakan'ın duyacağı yerlerde demezsen iyi olur."
İnce, ziyaretin sonunda ise İİBF mezunu öğrencilerin sorunları ile ilgili bir araştırma önergesi hazırlayacaklarını belirtti.
(AT-CC-Y)

09.01.2013 13:31:38 TSI

Editör: Wan Haber