Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, Bakü'de kendilerine hediye edilen orjinal Kız Kalesi tablosunu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a şahadetnamesi ile birlikte teslim etti.
Azerbaycan Muharip Gaziler Derneği tarafından Azerbaycan'a davet edilen Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri Bakü'de Azerbaycan'lı gazilerle buluştu. Azerbaycan'da misafir edilen Nazilli Muharip Gaziler Derneği Azerbaycan'ın tarihi yerlerini ve anıtlarını da ziyaret ederek Azerbaycanlı Gazilerle anılarını paylaştılar. Misafirlikleri sırasında Kız Kulesini de ziyaret eden Nazillili Gazilere, Azerbaycan Muharip Gazileri Azerbaycan'ın sınırlarının dışına çıkarılması bile yasak olan tarihi yağlı boya Kız Kalesi tablosunu şahadetnamesi ile birlikte hediye etti.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş Bakü'de kendilerine hediye edilen orijinal Kız Kalesi tablosunu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a şahadetnamesi ile birlikte teslim etti. Maddi ve Manevi değeri çok büyük olan Kız Kalesi diğer bir adı da Göz Kulesi olarak bilinen tarihi orijinal yağlı boya tabloyu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın makamında Alıcık'a teslim eden Hasan Karataş tablo ve Kız Kalesi hakkında Başkan Alıcık'ı bilgilendirdi.
Maddi ve manevi olarak çok değerli olan bu tabloyu Nazilli Muharip Gaziler Derneğine hediye eden Azerbaycan Muharip Gaziler Derneğine teşekkür ve şükranlarını sunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; "Böyle paha biçilmez değerli bir eseri şahadetnamesi ile hediye eden saygıdeğer gazilerimize çok teşekkür ediyorum. Ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğumuz Azerbaycan, sınır dışına çıkması bile yasak olan bu değerli tabloyu Nazilli Muharip Gazilere teslim ederek Türklüğün engin sınırlarını göstermiştir. Bu değerli tabloyu Müzemizin en değerli yerinde sergilemekten onur duyacağız. Kendilerine hediye edilen değerli eseri Belediyemize teslim eden Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş'a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
(ÜÖ-SK-İK)

05.12.2012 14:32:24 TSI

Editör: Wan Haber