Halep’in ordu kontrolündeki Zehra mahallesinde bulunan El-Dabbit Doğum Hastanesi’ne yönelik saldırılarda ilk belirlemelere göre 3 kadın hasta yaşamını yitirirken 17 kişi de yaralandı. Ancak Suriye devlet televizyonu saldırıda ölenlerin “onlarca” olduğunu bildirdi.
Suriye kaynaklarına göre saldırıda El Dabbit hastanesi yıkılırken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak bu bölgede son olarak Nureddin Zengi Hareketi, 1 tonluk roketleri ateşlerken çekilen görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Halep’teki en büyük silahlı gruplardan biri olan Nureddin Zengi Hareketi daha önce ABD’li habersitesi McClatchy’e Washington yönetiminin ‘ılımlı muhalif’ olarak nitelendirdiği gruplara yönelik maddi yardımından yararlandığını açıklamıştı.

YOĞUN BOMBARDIMAN

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Halep’teki muhalif grupların ordu kontrolündeki bölgelere yönelik bugün yaptığı saldırılarda 19 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor. Saldırılarda Halep Üniversitesi’nin de isabet aldığı iddia edildi. Suriye’nin Halep kentinde ateşkesin bozulmasıyla çatışmalar son on günde tırmandı. Suriye uçakları muhalif gruplara yönelik hava saldırılarını tırmandırırken, muhalif gruplar da ordu kontrolündeki bölgelere yönelik roket atışlarına hız verdi. SOHR, 22 Nisan’dan bu yana Halep’te 279 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Örgüte göre ölenlerin 155’i muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde, 124’ü de ordu kontrolündeki mahallelerde bulunuyordu. Geçtiğimiz hafta Suriye ordusuna ait uçaklar, muhaliflerin kontrolündeki bölgede bulunan ve Sınır Tanımayan Doktorlar’ın desteklediği Kudüs Hastanesi’ni vurmuş, saldırıda çocuk doktoru Muhammed Vasim Vaaz’ın da aralarında bulunduğu en az 27 kişi yaşamını yitirmişti.

Editör: Wan Haber