Emniyet ve Jandarma ekipleri trafik akışı esnasında özellikle Milas-Bodrum arası, Marmaris girişi, Köyceğiz-Fethiye arasında önlemlerini ve ekip sayılarını arttırarak trafik akışının sağlıklı şekilde yürümesi için görev yapıyor. 


Ramazan Bayramı tatilinin Perşembe ile birlikte 4 güne çıkmasının ardından Muğla’daki turistik tesislere adeta yerli turist akını yaşanıyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerden erken rezervasyon yaptıran tatilciler dört günlük tatil için sabah erken saatlerde araçları ile Muğla’ya hareket etti. Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Ula, Marmaris ve Datça gibi turistik tesislere giriş için Yatağan’dan giriş yapan araçlar karayolunda zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle Sakartepe rampasında hem gidiş, hem dönüş yolu yoğun trafik akışına neden oldu.


Bodrum’da tatillerini geçirecek yerli turistler ise Milas ilçesinden giriş yaparken, Yatağan, Milas istikametinden giriş yapanların sayısında da artış yaşandığı açıklandı. Yıllık 4 milyona yakın yerli turisti ağırlayan Muğla’ya araçları ile gelen yerli turist akışında akşam saatlerinde yoğunluğun artması bekleniyor. 

Editör: Wan Haber