Van depreminin ardından depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Van'a gönderilen konteynırlar boşa çıkmaya başladı.
Depremzedelerin kalıcı konutlara yerleştirilmesi ile boşa çıkan kohteynırlar deprem riski fazla olan illere dağıtımı yapılıyor.
Geçen ay içinde Fethiye'ye gönderilen konteynırların ardından Muğla il geneline toplam 450 adet boş konteynır gönderileceği açıklandı. Muğla il genelinde kullanılmak üzere 450 konteynerın geleceği açıklanırken, 80'inin Fethiye Acil Durum Kriz Merkezi isteğiyle bu ilçeye gönderilmişti.
Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürü Temel Kışlalı, Muğla iline gelen konteynerlerin acil durumlarda kullanılmak üzere depolandığını belirterek, "Van depreminde kullanılan 30 bin konteyner kalıcı konutların yapılmasının ardından ülke genelinde oluşabilecek afetlere kolay sevkiyatın yapılabilmesi için farklı noktalarda depolanıyor. Muğla'da da depolanmak üzere 450 konteyner gönderildi. Bunlardan 80'i Fethiye'de, 370 tanesi de il merkezinde Düzeyn Mevkiinde bulunan orman deposuna yerleştiriliyor. Konteynırlar tamamen depolama amaçlı olarak istiflenmektedir" dedi.
(BT-MB-İK)

21.02.2013 14:15:12 TSI

Editör: Wan Haber