Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden Muğlaspor yönetiminin olağanüstü kongresinde mevcut Başkan Eminer İçten tekrar başkan seçildi.
Muğla belediyesi Konak Altı İskender Alper Kültür Merkezinde yapılan kongreye Bayındırlık Eski Bakanı Erman Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, eski kulüp başkanları ve delegeler katıldı.
Mustafa Hükkamoğlu başkanlığında oluşan divanın yürüttüğü kongrede faaliyet, gelir-gider ve denetim kurulu raporları okunmasının ardından, başkan adaylarından Önder Kaytan geçtiğimiz günlerde kulüpten kendi isteğiyle istifa ettiğini hata yaptığını kendisinin tekrar üye olarak kaydedilmesi için genel kurulda oylanmak üzere dilekçe ile divana başvurdu. Divan Başkanı Hükkamoğlu isteğin tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle oylanmasına izin vermedi. Gündem gereği dilek ve temenni konuşmalara geçilerek devam edilmesine karar verildi. 47 delegenin imzasıyla divana yeni bir önerge gelmesinin ardından salonda gerginlik arttı. Önergede, Önder Kaytan'ın dilekçesinin işleme alınması istendi. Önergenin salonda oylanmasının ardından önder Kaytan'ın dilekçesi işleme alınarak üyeliğine karar verildi. Kaytan konuşmasında kendisinin aday olmadığını adaylıktan çekildiğini belirterek; "Ben bugün buruda aday değilim. Bizim hazırladığımız liste seçimlere girecek. Eğer kazanırsak, üye kaydımın yapılmasının ardından en kısa sürede tekrar sizlerle bu salonda buluşacağız" dedi. Önder Kaytan'ın listesinde başkan adayı olarak yeğeni Cem Kaytan gösterildi.
Mevcut başkan Eminer İçten, "Bizler Önder Kaytan'ın tekrar üye olmasından gurur duyarız. Göreve geldiğimizden bu yana tüm spor dallarında faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Hem borçlarımızı ödüyoruz, hem de sportif faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Ben ve arkadaşlarıma görev verirseniz, mevcut çizgimizi bozmadan Muğlaspor'u güzel günlere taşımaya devam edeceğiz" dedi.
Seçimlerde oy kullanabilmek için üye aidat borcunun olmaması gerektiği divan tarafından hatırlatılınca üye aidat borcu bulunan üyeler makbuz karşılığında borçlarını yatırdı. 98 bin lira civarında üye aidat borçlarının 11 bin 830 lirası bu yolla tahsil edilmiş oldu.
Cem Kaytan ve Eminer İçten başkanlığında iki liste ile gedilen seçimlerde 217 delege oy kullandı. 216 oyun geçerli sayıldığı genel kurulda Cem Kaytan başkanlığındaki liste 62, Eminer İçten başkanlığındaki liste 154 oy alarak güven tazeledi.
Emir İçten'in yönetim kurulunda, Gültekin Akça, Dr. Ümit Kurt, Hüseyin Naganlu, Mehmet Ü. Öztep, Fatih Çerçi, Salih Tufan, Erol Kapiz, Mehmet Üzümlüoğlu, Abdullah Eskihisarlı, Mustafa Çömez, Hüseyin Özgen, Çetin Özdoğan, M. Began Çağlav ve Hüseyin Nizamoğlu bulunuyor.
(BT-MB-İK)

19.01.2013 11:50:24 TSI

Editör: Wan Haber