Muğla Halk Sağlığı İl Müdürülüğü tarafından 'Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası Etkinlikleri' çerçevesinde Türdü 100. Yıl Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik 'Verem Eğitimi' düzenlendi.
Muğla'da 66. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 06-12 Ocak Tarihleri arasında kutlanan hafta nedeniyle Türdü 100. Yıl Ortaokulunda düzenlenen Verem eğitiminde öğrencilere "Verem nedir? Nasıl korunulur? Tedavisi nedir?" konularında eğitim verildi. Muğla Verem Savaşı Dispanseri hemşirelerinden İlkay Kaya öğrencilere veremin tedavisi olan bir hastalık olduğu belirterek; "Verem hastalığı oluştuğunda halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, çocuklarda kilo alma gibi belli başlı belirtileri bulunur. Bu türde belirtiler görüldüğünde hekimlerin kontrollerinde gerek görülürse verem testleri yapılmaktadır. Ayrıca çocuk yaşta bağışıklık sistemini geliştirmek için aşılar yapılmaktadır" dedi.
Öğrenciler yapılan eğitim çalışması sayesinde veremin korkulacak bir hastalık olmadığını öğrendiklerini, veremden korunmak için daha dikkatli olacaklarını söyledi.
(BT-MB-İK)

09.01.2013 17:02:23 TSI

Editör: Wan Haber