Rahmi Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Muğla ile devam ediyor. Müzebüs, 14-18 Ocak tarihleri arasında Muğla'da 5 okulun konuğu olacak.
Kısıtlı imkanlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Ağrı'dan başlayan Müzebüs, 14 Ocak'tan itibaren Muğlalı öğrencilerle buluşacak.
14 Ocak'ta Muğla'nın Milas ilçesindeki Merkez Ortaokulu ile başlayacak Müzebüs ziyaretleri sırasıyla yine Milas ilçesindeki Sakarya Ortaokulu (15 Ocak), Milas Dr. Mete Ersoy Ortaokulu (16 Ocak), ve Bodrum İlçesindeki Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu (17 Ocak) ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu (18 Ocak) olarak devam edecek.
MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Yola çıktığı günden bu yana Bin 341 okulda ve 242 bin 875 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 29 ilde 133 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs'ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, "Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" şeklinde konuştu.
MÜZEBÜS HAKKINDA
Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs'te iki eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.
(BT-MB-İK)

07.01.2013 11:33:32 TSI

Editör: Wan Haber