Muğla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları birimi ve Muğla Sağlık çalışanları Derneği tarafından yürütülen 'Kişisel Nijyen' seminerinin ilki düzenlendi.
Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Uçak ve ilkokul öğrencileri katıldı. Dr. F. Sibel Curnaoğlu tarafından verilen seminerde, miniklere küçük yaşta hijyen eğitiminin önemi hakkında bilgi verildi.
Hijyen eğitiminin açılışında konuşan Muğla vali Yardımcısı Mestan Yayman, toplum sağlığının gelişmesinde küçük yaşta verilen eğitimlerin önemli olduğunu söylerken, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan da, Muğla merkez ilçede 15 okul tespit ettiklerini belirtti. Ceyhan, Eğitim seminerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirtirken, anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine hastalıklardan korunmada vücut, el besin ve kıyafet hijyeni konulu eğitim seminerlerinin eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.
Kişisel hijyen ile ilgili eğitimi Dr. F. Sibel Curnaoğlu verdi. Curnaoğlu, "Günlük yaşantımızın her alanında dikkat etmemiz gereken en önemli husus hijyene önem vermektir. Kim nerede olursa olsun, mikrop üremesine neden olur ve sağlığa da zararlıdır. Günlük yaşantımızda ellerimizi en az 20 saniye yıkamalıyız. Mikroplar açık alanlarda olduğu kadar, hava almayan ortamlarda da yaşar. Dişlerimizi günlük fırçalamalı, yaz aylarında gün aşırı banyo yapılmalıdır. Kolonya ve alkol mikropları uzaklaştırmaz, sadece hareketsizleştirir. Mikropların kirle beraber akıp gitmesi için su ve sabuna ihtiyaç vardır. Sabun da mikrop üretir. Donun için sabunun ilk köpüğünü akıtmalıyız" dedi.
(BT-MB-İK)

12.02.2013 14:49:23 TSI

Editör: Wan Haber