Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği(MİHDER) öncülüğünde pazartesi günü akşam Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun katılımı ile düzenlenen "Peygamberimizin Dostları" konferansına yoğun ilgi olunca katılımcılar salona sığmadı.
MİHDER'in öncülüğünde, Muğla İl Müftülüğü, Muğla İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi, Muğla MÜSİAD, Muğla Ensar Vakfı ve Muğla İlim Yayma Cemiyeti'nin katkılarıyla pazartesi akşamı Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde, Kanal 7'de TV programı olan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun katılımı ile "Peygamberimizin Dostları" konferansı düzenlendi. Muğla merkez ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu konferansa gelen bazı katılımcılar kalabalık nedeniyle salona giremeyince geri dönmek zorunda kaldılar. Konferans Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasında sonra açılış konuşmasını yapan MİHDER Başkanı Muhammet Furkan Gümüş; "Derneğimiz kurulalı daha 1 yıl bile olmadı. Yeni bir dernek olmamıza rağmen ciddi çalışmalara imza atıyor. Derneğimiz siz İmam Hatip sevdalılarının desteği ile her geçen gün büyüyor. Bayramlaşma ve pilav günü ile başlattığımız etkinliklere katılım her geçen gün daha da yoğun oluyor. Bu salonun sizler tarafından hınca hınç doldurulması gurur verici, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
MİHDER Başkanı Muhammet Furkan Gümüş'ün ardından konuşma yapan Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş'te bir konuşma yaparak katılımcılar ve İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'na teşekkür etti. Bugüne kadar Muğla'ya ilk defa geldiğini belirten İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu; "Muğla'ya ilk defa geliyorum, bu kalabalığı göreceğime inanmıyordum. Sohbetimizde bunca kardeşimiz ayakta durduğu için bende sizlere ayakta sesleneceğim. Sizlere bugün burada Efendimizden birkaç anı anlatacağım. Derdimiz bir hikaye atlatmak değildir. Eğer amacınız Peygamberimizin birkaç anısına gözyaşı dökmekse yazık edersiniz o gözyaşlarınıza, Efendimizden birkaç anı öğrenip 'Bundan sonra senin dediğin gibi Ya Rab' demeliyiz. Duyduğumuz her hatıra hayatımızda yer etmelidir" dedi.
İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun "Peygamberimizin Dostları" konferansına katılanlar anlatılan hatıralarla gözyaşlarına boğuldular.
Konferans sonrası Ömer Döngeloğlu okuyucuların kitaplarını da imzaladı.
(MK-MB-İK)

08.01.2013 13:32:56 TSI

Editör: Wan Haber