Muğla Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kışla Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı ve Mehmet Ağa Kocahavuz Parkı içerisinde vatandaşların kolayca ulaşabileceği noktalara Atık Yağ Toplama varilleri yerleştiriliyor.
Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, "Yıllardır sürdürülen okullar arası atık toplama yarışması, yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz basketbol ve voleybol topu ödüllü atık toplama yarışması, atık pil karşılığında şeker veren makine ve halen devam etmekte olan ve evlerinde büyük bir poşet ambalaj atığı toplayan veya 2 litre kızartmalık atık yağ biriktiren ya da 30 adet atık pil toplayan çocuklarımıza bir adet satranç takımı hediye verilen kampanyalarımız büyük ilgi gördü. Şimdi de atık yağların toplanmasında kolaylık sağlamak ve atık yağların daha etkin toplanabilmesi için pilot bölgelerde "Atık Yağ Toplama Noktaları" oluşturuldu. Kışla Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı ve Mehmet Ağa Kocahavuz Parkı içerisinde vatandaşlarımızın kolayca ulaşabileceği noktalara monte edilen varil içerisinde duran plastik ve 100 lt hacmindeki bidonlar vasıtası ile biriken yağlar, belirli periyotlarla toplanarak doğaya zarar vermesi engellenecek" dedi.
Şenel, talep gelmesi halinde toplama noktalarının arttırılabileceğini ve özellikle ev hanımlarından destek beklediklerini söyledi. Lavaboya dökülen atık yağların kısa zaman içerisinde boruları tıkama olasılığı olduğunu ve doğaya atılan 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kullanılamaz hale getirebileceğini hatırlatan Şenel, "Vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdikleri atık yağları toplama noktalarına getirerek çalışamaya destek olacaklarından eminiz. Önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla Muğlalı hemşerilerimiz ve çocuklarımız için geri dönüşüm konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğiz" dedi.
(BT-MB-İK)

25.01.2013 15:03:27 TSI

Editör: Wan Haber