17 Eylül göne başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son gönünde Muğla il genelinde eğitim gören 145 bin 673 öğrenci karnelerini aldı.
703 okulda eğitim gören öğrencilerin yarıyıl tatile girmesi nedeniyle Muğla İMKB İlk Okulu'nda tören düzenlendi.
Yarıyıl tatili nedeniyle düzenlenen törene Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar Muğla İMKB İlk Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin yanı sıra veliler katıldı.
Yarıyıl tatilinin dinlenme, dikkat toplama ve daha başarılı olmak için hazırlanma dönemi olduğuna işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar; "Çocukların her biri ayrı birey, ayrı bir dünyadır. Onlara fırsat verildiğinde çok güzel işler yapılabiliyor ve başarılı olabiliyorlar. Çocuklarımızın karne sevincine ortak olalım. Öğrencilerimizi sembolik de olsa ödüllendirerek fark edildiklerini hissettirmek suretiyle motivasyonlarını artıralım" dedi.
Törende İMKB İlk Okulu 1-a sınıfı öğrencilerine karnelerine dağıtan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt ilk dönemde okumayı öğrenen öğrencilerle tek tek ilgilenerek, birlikte hikâye okudu. Törene katılan dizi oyuncusu Gülnihal Demir de torunu Güneş Demir ile bazı öğrencilere karnelerini verdi.
(BT-MB-İK)

25.01.2013 14:48:53 TSI

Editör: Wan Haber