Muğla'da dün gece başlayan sağanak yağış aralıksız olarak sabah saatlerine kadar devam etti. Zaman zaman dolu ile karışık yağan yağış sonrası Muğla'nın birçok mahallesinde su taşkınları yaşandı.
Sabah erken saatlerde Muğla Belediyesi itfaiye ekipleri ve özel vidanjöler özellikle Kötekli mahallesinde apartman dairelerinin bahçesinde biriken suları tahliye ederken, sokak ve caddelerde biriken su nedeniyle araçlar hareket etmekte zorlandı. Muğla Karabağlar yaylasına giden Sanayi Sitesi yolunda bu birikintisi araçların seyretmesini zorlaştırdı.
Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri 24 saatlik saat diliminde Muğla merkeze 72.8 kilogram yağış düştüğünü açıklarken, sağanak yağışın Cumartesi günü gün boyu, Pazar günü de şiddetini biraz daha azaltarak Pazartesi gününe kadar devam edeceğini açıkladılar.
Yağış nedeniyle Muğla merkeze bağıl Yeniköy'de dağlardan gelen su bir noktada birleşerek Fen Lisesi yanındaki yolda ulaşımı etkiledi. Yol tamamen kapanırken, araç ve insan geçişine izin vermedi. Cuma akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış esnasında ara ara dolu yağışı da yaşandı. Dolu yağışından en fazla Karabağlar yaylası ve Yeniköy etkilendi. Evlerin çatıları beyaza bürünürken, tarım arazileri de doludan olumsuz etkilendi.
(BT-MB-İK)

26.01.2013 13:41:06 TSI

Editör: Wan Haber