Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürlüğü hizmetlerinin tamamını sanal ortama taşıdı. e-bildirge, e-hizmetler, SMS bilgilendirme, e-eczane, e-optik, e-hastane uygulamalarının ardından şimdi de 'Canlı Destek' uygulaması ile SGK ile ilgili tüm sorulara canlı olarak anında cevap veriliyor.
SGK Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum, kurumun kendi web sayfasını hizmete soktuklarını söylerken, Türkiye'de ilk defa anında 'Canlı Destek' uygulaması ile de SGK bünyesindeki tüm mükelleflere ve sigortalılara telefon, dilekçe dışında bilgisayar başından bilgilendirme canlı bilgilendirme yaptıklarını açıkladı. Dorum, "Kurum olarak kendi web sayfamızı hizmet verdik. Web sayfamızın en büyük özelliği bilgi işlem merkezimizde oturan üç personelimiz Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili bilgilendirmelerin anında yapılması. Eğer kendilerini aşan bir soru ile karşılaşırlarsa ilgili birim ile görüşerek soruların cevapları mutlaka internet ortamında 'Canlı Destek' uygulaması ile karşı tarafa anında bildirilecek. Evde, işyerinde, seyahat esnasında nere-de olursa olsun internet bağlantısının olduğu her yerden ne zaman emekli olacağını, sigorta gün sayısını, emekli maaşından yapılan kesintileri anında öğrenebilecek. Amacımız vatandaşlarımızı kuruma gelmeden oturdukları yerden hizmet vermek " dedi.
"KAZA SAYISINI AZALTMAK İSTİYORUZ"
İş kazaları konusunda da çalışma yaptıklarını açıklayan Dorum, Muğla'da 2011 ve 2012 yıllarında meydana gelen iş kazaları, Muğla madencilik ile önemli bir kent olması nedeniyle iş kazalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Dorum, "Hedefimiz bu iş kazalarını en aza indirmek. 2011 yılında 412 iş kazasında 12 kişi, 2012 yılında ise 362 iş kazasında 16 kişi öldü. Hedefimiz bu rakamları daha da aşağılara çekmek" dedi.
(BT-MB-İK)

18.12.2012 15:25:50 TSI

Editör: Wan Haber