Muğla Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Bodrum ve Marmaris'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda 4 kişi ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet iddiası ile gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Muğla il genelinde bulunan açık hava reklam alanları ile ilgili ihale yapılmayarak sözleşme yolu ile aynı şirket tarafından işletildiği, açık hava reklam alanlarının işletilmesi işinde ihale sistemi denenmediği ve rekabet ortamının yaratılmadığı, yapılan sözleşmelerde kamu yararı gözetilerek daha çok gelir getirecek yöntemlerin araştırılmadan kamunun zarara uğratıldığı ihale dosyaları ve sözleşme evrakları üzerinde yapılan bilirkişi incelemelerinde, 3 ayrı açık hava reklam alanları ihalesine fesat karıştırıldığı tespit edildi. Polis taraından Çarşamba günü başlatılan operasyonda ihaleye fesat karıştırma, rüşvet suçuyla ilgili suç organizasyonunun çökertilmesine yönelik Bodrum ve Marmaris ilçeleri ile İstanbul'da düzenlenen operasyonda, firma sahi olduğu ileri sürülen Y. T. ve H.Ü.L. ile kamu görevlisi olduğu ileri sürülen E. A. ve Ö.K. isimli 4 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler ihaleye fesat karıştırmak-rüşvet ve kazanç müsaderesi suçlarından 15 Şubat Cuma günü Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecek. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(BT-MB-İK)

14.02.2013 18:40:51 TSI

Editör: Wan Haber