Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevli bulunan Deniz Kurtarma ekipleri, Muğla il Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlendi.
Bodrum'da iki yıl önce iş birliği protokol imzalayarak faaliyetlerini geliştiren Bodrum Deniz Kurtarma ekibi ve Muğla il sağlık müdürlüğü anlaşma kapsamında yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek için İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Bodrum'a geldi.
Tekin, Bodrum Deniz Kurtarma ekibi Başkanı Ömer Karacalar'dan yaptıkları faaliyetler ve deniz kurtarma hakkında bilgiler aldı.
2 yıl önce Bodrum Deniz Kurtarma ile imzalanan protokol gereğince, geçen yıl göreve başlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ilk kez incelemelerde bulundu.
Dr. Tekin, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine Önsoy ve Muğla 112 Koordinatörü Paramedik Serkan Atilla ile Bodrum deniz kurtarma ekibi ve ekip başkanı Ömer Karacalar'dan ayrıntılı bilgiler topladı.
Dr. Tekin, ilgili Genel Müdürlükten Muğla'ya deniz ambulansı ve helikopter gönderilmesi için talepte bulunduklarını ve görüşmelerin çok olumlu bulduklarını ifade ederek, "Turizm sezonu öncesinde, sezon açıldığından gelen yabancı turistlere ve kendi vatandaşlarımızın deniz kazası esnasında en hızlı nasıl ulaşırız diye fikir alış verişine geldim. Yaz sezonunda c tibi bir istasyon yapabilirmiyiz diye görüşmeler yapabilirmiyiz diye görüşmeler yapmak içinde buradayım. Daha önce yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi aldım. Yapılan çalışma iki taraf içinde gurur duyulacak müdahaleler. Muğla için deniz ambulansı ve helikopter ambulans isteğinde bulunduk. Filoya yeni araçlar geleceğini ve bu araçlardan Muğla'nın öncelikli olarak yararlanacağı konusunda bir söz aldık. Umarız en kısa zamanda bu araçları Muğla'da görürüz" dedi.
Bodrum Deniz Kurtarma Ekibi Başkanı Ömer Karacalar da, yaz sezonunda çok büyük bir tekne trafiği olduğunu belirterek, " bizimde sizlerinde amacı aynı, sağlık. Bu yüzden koordinalı çalışmak önemli.Biz gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Bodrum'da hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra deniz kurtarma ekipleri ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden gelen ekip tekne ile denize açılarak ,denizde de incelemeler yaptı.
(EA-MB-İK)

09.01.2013 19:12:38 TSI

Editör: Wan Haber