Müftülük toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas, bu yıl yapılacak olan kutlu doğum programları hakkında bilgi verdi.

9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan kutlu doğum programı çerçevesinde, bu yıl toplam 2 bin 865 ana program gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kutlu Doğum Haftası’nda her yıl farklı bir tema işleniyor. Bu yıl, ‘Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım’ konusu ele alınacak ve söz konusu tema, ilimizde düzenlenecek programlarla da bütün yönleriyle işlenecektir” dedi.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (SAV) daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak, sevgisini canlı tutmak ve Hz. Peygamberin tevhid ile vahdete verdiği değeri gündeme taşınmasını amaçladıklarını vurgulayan Arvas, “Programlarımızda, tevhid ve vahdet konusunda fert ve toplum hayatında farkındalık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak, tevhid inancını ve vahdet anlayışını zedeleyen unsurlara dikkat çekmek hedeflenmektedir. Kutlamalar çerçevesinde birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik dini duyarlılık ve birlikteliği canlı tutacak vaaz, hutbe, panel ve konferanslar aracılığıyla topluma sahih dini bilgi sunmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tüm halkı düzenlenecek etkinliklere beklediklerini dile getiren Arvas, il esnafına da çağrıda bulundu.

Arvas, “Esnaflarımız, bu haftaya has bir takım desteklerde bulunabilirler. Örneğin, bir kahve işletmecisi sadece bir güne has çay dağıtabilir ya da bir mağazamız Kutlu Doğum Haftası nedeniyle indirim kampanyası başlatabilir, minibüslerimiz bir iki saat vatandaşları ücretsiz taşıyabilir. Yani diğer normal zamanlara göre bir farkındalık oluşturabilirler. Kente bir hareketlilik gelmesi açısıyla da bunu kendilerinden bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencileri arasında düzenlenen güzel şiir okuma yarışması ile ceza evlerindeki tutuklu ve hükümlüler arası bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini de hatırlatan Arvas, tüm etkinliklerde emeği geçen ve destek sunan herkese teşekkür etti.

Editör: Wan Haber