Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Peygamberimizin eşlerini tanıtmak amacıyla Kur'an Kursları öğrencileri arasında Ezvac-ı Tahirat konulu yarışma düzenlendi.
Kdz.Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Peygamberimizin eşlerini tanıtmak amacıyla Kur'an Kursları öğrencileri arasında Ezvac-ı Tahirat konulu yarışma düzenlediklerini söyledi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören yarışmaya elemelerin ardından 8 yarışmacının kaldığını belirten Erkan, "Burada peygamberimizin mübarek eşlerinin annelerimizin hayatlarını peygamberimiz ile beraberliklerinin islama hizmetlerini yarışmacılarımız dile getirecekler. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kur'an kurslarımızdan 24 öğrencimizin katıldığı bir elemeyi gerçekleştirdik. Yaklaşık 5 saat süren etkinliğin ardından 8 yarışmacı belirlendi. İnşallah bu program çok güzelliklere vesile olacak. Toplumumuzun, bizlerin modern insanların hayatlarını öğrenmeye ve onların hayatlarını hayatlarımıza uygulamaya çok ihtiyacımız var. Toplumların sıkıntısı modern insanları yeterince tanıyamaması. İslam toplumu olarak bizler o kadar çok büyük nimetlerin içerisindeyiz fakat denizin içerisindeki balık gibi içerisinde bulunduğumuz nimetlerin kıymetini yeterince idrak edemiyoruz "dedi.
Öte yandan yarışmada jürinin oylamalarının ardından birinci Merkez Kur'an Kursu öğrencisi Serap Karakuş, ikinci Çaylıoğlu Kur'an Kursu öğrencisi Özlem Dirican, üçüncülüğü ise Danışmentli Kur'an Kursu öğrencisi Sümeyra Doğru ve Uzunmehmet Kur'an Kursu öğrencisi Merve Danışmaz paylaştı. Dereceye girenlere Müftü Mustafa Erkan tarafından çeşitli hediyeler verildi.
(HH-OA-Y)

15.01.2013 13:56:25 TSI

Editör: Wan Haber