Van İl Müftülüğü tarafından din hizmetlerinde karşılaşılan problem ve ihtiyaçları tespit etmek, il ve ilçe müftülükleri arasında koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette etkin ve verimliliğini artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek amacıyla Çatak’ta ‘Müftüler Toplantısı’ yapıldı.


Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü Yardımcısı ve Van genelinde görev yapan tüm ilçe müftüleri katıldı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, gündem maddelerinin müzakere edilmesiyle devam etti. İl Müftüsü Arvas, Kutlu Doğum Haftası’nın değerlendirilmesini, ilçede bulunan okulların din konusunda hazırladıkları programların gözden geçirilmesi, içinde bulunduğumuz üç ayların değerlendirilmesini ve Ramazan ayı hususunda gerekli tedbir ve önlemleri ele almalarını istedi. İl Müftüsü Arvas, “Van il genelinde yürütülen din hizmetleri noktasında çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz” dedi. 


Toplantıdan sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve tüm ilçe müftüleri, İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu’yu makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten sonra İlçe Kaymakamımız Uhut Emre Koyuncu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, tüm ilçe müftüleri ile bütün kurum amirleri Kanisipi Şelalesi’nde bir araya geldiler. 

Editör: Wan Haber