15 Ağustos 2008 yılından bu yana Nazilli İlçe Müftülüğünde görev yapan Müftü Hasan Hüsnü Sula, İstanbul Bağcılar Müftüsü olarak atandı. 13 Aralık 2012 tarihi itibariyle Bağcılar Müftüsü olarak atanma yazısı gelen Müftü Sula, Ankara'da gerçekleşecek seminerin ardından 2013 Ocak ayı içerisinde Nazilli'den ayrılarak Bağcılar'a yeni görevine gideceğini belirtti.
Nazilli benim için Cennet'in bir köşesidir diyen Müftü Sula; "Nazilli benim hayatımda çok önemi olan, özel bir yerdir. Nazilli'yi sevdiğim gibi, Nazilli ayrıca hafızlar şehridir. Ege bölgesi içerisinde dini hassasiyetleri üst düzeyde olan yerlerden bir tanesi. Nazilli'ye isteyerek gelmiştim, babam da bu makamda görev yapmıştı. Başkanlığımız bize yeni bir görev verdiler ve bu görevde de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Ama aklım hep Nazilli'de kalacak. Burada başlatmış olduğumuz Hafızlık merkezi başlatmıştık, nasıl tamamlanır bilemiyorum ama hep takibimde olacaktır. Nazilli'de üst düzey protokol üyeleri ile sabahları birlikte namaz kıldığımız gibi birlikte kahvaltılar da yapıyoruz. Birlik ve beraberlik gerçekten güzeldi. Bu tabii ki de başta Müftülük personelimiz olmak üzere din görevlisi arkadaşlarımızın gayretleriyle uyumuyla gerçekleşen bir şey. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ"
İstanbul'da da kardeşlerinin bulunduğunu ifade eden Sula; "Bağcılar, 850 bin nüfusa yakın güzel bir ilçe. Buradaki Müftülüğümüze bağlı 61 adedi kadrolu ve 4 adedi kadrosuz olmak üzere 65 cami, 22 mescit, 13 yatılı ve 38 gündüzlü olmak üzere 51 Kur'an kursu bulunmakta. 400'ün üzerinde personeli bulunan müftülüğümüz bizim için bir terfi oldu diyebiliriz. Yeni görev yerimizde de Nazilli'deki gibi aktif ve çalışkan olacağımız kesindir. Bize verilen görevi, üzerimize düşen işleri en iyi şekilde yapacağız" dedi.
(ÜÖ-İK)

15.12.2012 17:30:57 TSI

Editör: Wan Haber