SİNOP - Çizdiği savaş karşıtı temalı karikatürle bu yıl İtalya'da Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Barış ve Hoşgörü' konulu 16. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dünya birincisi olan 8. sınıf öğrencisi Fatmagül Gökçe'ye tebrikler devam ediyor. Bir çok kurum ve kuruluş tarafından tebrik edilen Gökçe'ye bir ödül de Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam'dan geldi. Sağlam, dünya birincisi öğrenciye tablet bilgisayar hediye ederek tebrik etti.

Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, dünyanın dört bir yanında devam eden savaşların olduğu bir dönemde böyle anlamlı bir tablonun ortaya çıkmasına vesile olan 8. sınıf öğrencisi Fatmagül Gökçe'yi tebrik etti. Yarışmadaki konunun ve tabloya işlenen hislerin bu yaştaki bir öğrencinin dahi dikkatine çekmesinin bir mesaj olarak algılanmasını isteyen Sağlam, "Herkes dünyada barış ve huzur istiyor. İnsanlarımızın birbirlerine hoşgörülü davranmalarını bekliyor. Kızımız tabloya işlediği bu temalarla dünyaya bir mesaj veriyor. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının da devamını istiyorum." dedi.

'Barış ve Hoşgörü' konulu karikatür yarışmasında dünya birincisi olan Fatmagül Gökçe'nin ödül töreninde kızını yalnız bırakmayan baba İbrahim Gökçe, başarının kendilerini oldukça heyecanlandırdığını söyledi. Kızının bir anda ilgi odağı olduğunu belirten baba Gökçe, kızının karikatür dalında daha iyi yerlere gelmesi için her türlü desteği vereceğini söyledi. Köyde imamlık görevini yaptığını sözlerine ekleyen baba Gökçe, "Başta inanamadık. Tabloyu ve dünya birinciliğini görünce çok heyecanlandık. Bu büyük bir başarı." dedi.

Okulda ve arkadaşları tarafından sürekli tebrikler aldığını söyleyen Fatmagül Gökçe, ortaya çıkan tablonun kendisini de çok heyecanlandırdığını belirtti. Elde edilen başarı da başta ailesinin çok büyük bir desteğinin olduğunu dile getiren başarılı öğrenci, dünya birincisi olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
CİHAN

Editör: Wan Haber