Altıntaş İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şinasi Özkan, ilçenin, Kütahya'nın tahıl ambarı olduğunu, bunun yanında hayvancılığı da geliştirmek için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Altıntaş'ın köyleri ile birlikte arazi mevcudunun yaklaşık 40 bin hektar olduğunu ifade eden Özkan, "İlçemize bağlı 33 köy ve 2 beldemiz mevcut. Bölgemiz için Kütahya'nın tahıl ambarı diyebiliriz. Bizim arazi mevcudumuz yaklaşık 40 bin hektar. Bu arazilerin yaklaşık yüzde 58 kısmında tahıl üretimi oluyor. Bunun yanında sanayi bitkilerimiz, baklagillerimiz, sebze ve meyve mevcut. Bölgemizde yeni yeni patates üretimi gelişiyor. Pancarda aynı şekilde. Bazı bölgelerde ki ekilen pancarlardaki şeker oranı Kütahya'nın en yüksek şeker oranına sahip. Bölgemizde çilek ekimini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Oysu Köyünde bir örnek kadın çiftçimiz mevcut. Kendisi küçük bir alanda bizim kontrolümüzde iyi bir kazanç sağladı, güzel verim aldı. Havalimanı çevresinde ve yol güzergahında 5 dekarlık ayrı ayrı bölgelerde çilek çalışmalarımız mevcut" dedi.

"HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
İlçe Müdürü Özkan açıklamasında ilçede büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının yaklaşık 48 bin civarında olduğunu belirterek açıklamasını şu ifadeleriyle sürdürdü: "Hayvan varlığımız olarak da yaklaşık 17 bin 500 civarında büyükbaş hayvan ve 30 civarında da küçükbaş hayvanımız var. Arıcılıkla faaliyetlerimizde 3 bin kovanla devam ediyor. Amacımız burada hem hayvancılığı geliştirmek hem de buna bağlı olarak da bölgeye yem bitkileri üretimini yaygınlaştırmak ve artırmak. Önümüzdeki dönem bu tür çalışmalarımız olacak. Bazı bölgelerimizde meyveciliğe önem veriyoruz ve geliştirmek istiyoruz. Özellikle elma düşünüyoruz. Vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Elimizden geleni değil fazlasını yapmaya gayret ediyoruz."
(RD-EFE)

28.01.2013 11:50:25 TSI

Editör: Wan Haber