Muş Dağcılık ve Doğa Sporları Arana Kurtarma Kulübü (MUDOSK) üyeleri Sarıkamış Allah'u Ekber Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne katkıda bulunmak için Kurtik Dağı'na tırmandılar.
Sabah erken saatlerde başlayan tırmanış ve yürüyüşün tamamlanmasının ardından Muş Belediyesi önünde Vali Yardımcısı Fatih Demir tarafından karşılanan dağcılar, Sarıkamış Şehitleri'ne olan minnet borçlarını bu şekilde ödemek istediklerini belirttiler.
Dağcılar adına açıklama yapan Şahin Şahin, Allah'u Ekber Şehitleri'ni anmak için MUDOSK olarak Kurtik Dağı'na yürüyüş yapıp tırmandıklarını söyledi. Şahin, "Ecdadımız ülkemiz ve milletimiz için sıcak-soğuk demeden savaşarak bizim bugünlere gelmemize vesile olmuşlardır. Biz de onlara layık olmak için bu soğuk kış gününde temsili olarak bir tırmanış gerçekleştirip, atalarımıza minnet borcumuzu ödemeye çalıştık" dedi.
Vali Yardımcısı Fatih Demir ise, Allah'u Ekber Şehitleri'ni rahmetle andığını vurgulayarak, "Bugün ülkemizde toplumun bütün kesimleri, Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Bu arkadaşlarımız da böyle bir davranışta bulunarak katkıda bulundular. Kendilerine valiliğimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(RD-MET-Y)

05.01.2013 13:39:16 TSI

Editör: Wan Haber