Bursa'nın Mudanya Belediyesi, ilçe sınırları içindeki asansörlerin yıllık kontrolü için S&Q Mart Kalite Güvenlik A.Ş. ile protokol imzaladı.
18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine istinaden Mudanya'da faal durumdaki asansörlerin yıllık kontrolünün yapılması için protokol imzalandı. Yönetmelik, bina yöneticilerini, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması, gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahaleler yüzünden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için binalarında bulunan asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu tutuyor. Yine aynı yönetmeliğe göre belediyeler sınırları içerisindeki her asansörün yılda en az bir kere A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, bu meselenin göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "İidari sınırlarımız içerisindeki asansörlerin yıllık kontrolünü, anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirmek üzere, personel sayısı, ekipman ve fiyat açısından en uygun firma olan S&Q Mart Kalite ve Güvenlik San. ve Tic. A.Ş. ile anlaşarak protokol imzaladık" dedi.
(HK-MŞ)

30.01.2013 13:30:05 TSI

Editör: Wan Haber