Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekipler, okul ve dershane önlerinde bekleyen şüpheli şahısları kontrol altına alıp öğrencilerin güvenliğini sağlıyor.
Özellikle okul ve dershane giriş çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz ve benzeri olayların önüne geçmeyi hedefleyen Asayiş Büro Amirliği donanımlı özel motosikletli ekipleri bu tür olaylara göz açtırmıyor. Asayiş Büro Amiri M. Tuncay Yerebakan, "Bunun yanında okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılarak, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmalarının önüne geçilecek. Bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesini sağlayacağız. Uyuşturucu satıcılarının asıl hedefi gençlerimizdir. Okul civarında uyuşturucuyla mücadele edilmesi, kanun dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarını engellemek en büyük görevimizdir" dedi.
Okul önlerinde ilgisiz olarak bekleyen ve öğrencilere rahatsızlık verdikleri tespit edilen kişi veya kişilere Kabahatler Kanunu doğrultusunda para cezası kesildiğini hatırlatan Yerebakan, "Bu karar Mudanya sınırları içinde bulunan ilköğretim ve liselerin bahçesini ve okul çevresinin 100 metre uzağını kapsamaktadır. Her türlü eğitim ve öğretimin yapıldığı binanın iç kapısından dış bahçe duvarına kadar olan açık alan ve okul dış bahçe duvarı çevresinden başlayarak 100 metre uzağındaki alanlar kontrol ediliyor" diye konuştu.
(MŞ)

18.01.2013 13:34:44 TSI

Editör: Wan Haber