Mudanya Kent Konseyi ve Eski Bursalılar çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Osmanlı Ve Cumhuriyet Dönemindeki Okul ve Öğretmenlerimiz" konulu resim sergisi Bursa'da Tayyare Kültür Merkezi'nde açıldı.
Yaklaşık bine yakın fotoğraf arasından 123 tanesinin seçilip sergilendiği sergi büyük ilgi gördü. Bursa Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Sabri Kurt, eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Mudanya belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülşen Dağlı'nın da katıldığı serginin 10-15 aralık tarihleri arasında vatandaşlara açık olacağı bildirildi.
Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işık, "Dernek Genel Sekreterimiz Erol Uyanık'lar fotoğraf sergisi için çalışmalara yardım ederken beklenmedik bir kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılmıştır. Uyanıklar'ın ani ölümü biz mesai arkadaşlarını derinden yaraladı. Sergimizin açılışını bu acı olayı üzerine ertelemek istedik, ancak kaybettiğimiz arkadaşımız bu sergi için büyük emek harcadı, gönülden destek verdi. Onun hatırasını yaşatmak için açmak zorunda kaldık, kendisini rahmetle anıyoruz" dedi.
(HK-MŞ)

11.12.2012 18:18:28 TSI

Editör: Wan Haber