Mudanya Belediyesi, Ömerbey Mahallesi'nde dinlenme ve oyun parkını hizmete açarken, Hasanbey Mahallesi'nde de 7 dönüm üzerine her türlü sporun yapılabileceği bir park yapmak için çalışmalara başladı.
Mudanya Belediyesi Ömerbey Mahallesi Deniz Caddesi üzerinde bulunan 3 dönümlük bir arsayı park yaptı. Papatya Parkı'nda engelliler için spor aletleri ve oyun alanları yer alırken, aileler için de rahatlıkla piknik yapabilecek alanlar bulunuyor. Belediye tarafından Mudanya'ya yapılacak yeni parkın çalışmasına da başlandı. Hasanbey Mahallesi'nde 7 dönümlük araziye yapılacak parkta spor alanları yer alacak, parka çam ağaçları dikilecek.
Törende açıklama yapan Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Kartal Saldırış, "Halkının rahat nefes alması, spor yapma imkanları artırılarak sağlıklı bir hayat sürmelerini istiyoruz. Engelli vatandaşları da unutmadık. Her park oluşumunda onların yararlanabileceği aletleri mutlaka bulunduruyoruz. Mudanya Belediyesi olarak daha önce mezbelelik olan bir arsayı park alanı olarak düzenledik. Burada oturma grupları ve engelliler dahil herkes için oyun gurupları oluşturduk. Bu semtte ihtiyaç olan bir parktı, huzur veren bir park olduğu kanaatindeyim. Bu parkımızla birlikte Mudanya içindeki park eksiğimizi tamamlamış olduk. Eski cezaevi bölgesinde 7 dönüm araziye spor parkı yapacağız. Parkımız tartan pist, spor aletleri, oturma gruplarında oluşuyor. Arazinin bir kısmı belediyemize bir kısmı ise hazineye ait. Planda park olarak görüldüğü için herhangi bir sıkıntı yok. Park bir ay içinde faaliyete girecek" şeklinde konuştu.
Saldırış, konuşmasının ardından iş makinesine binerek ilk yıkımı yaptı.
(HK-AF-MŞ)

11.02.2013 17:00:10 TSI

Editör: Wan Haber