Teknoloji ve inovasyon içeren onlarca patent aldığı için "mucit" olarak tanınan Alphan Manas, İzmir'de gençlerle buluşacak
Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi, dünyaca ünlü işadamı Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas'ı ağırlıyor.
Sadece iş hayatındaki başarılarıyla değil aynı zamanda toplumsal yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik irili ufaklı yenilikçi teknoloji ürünü buluşlarıyla da tanınan Manas, başarı öyküsünü İzmirli gençlere anlatacak. Türkiye'de 'İlaçlarda Barkod Uygulaması, Köprü ve Otoyollarda Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), 1997 Nüfus Sayım Projesi, Uzaktan Otomatik Sayaç Okuma (AMR) ve İddaa (Sabit İhtimalli Bahis)' gibi altyapı projelerine öncülük etmiş olan Alphan Manas, 'Girişimci olmak' temalı konferansıyla yol gösterecek.
Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi'ni hayata geçirerek İzmirli gençlerin umudu olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Akademili gençlerin birçok başarıya imza atacağını belirterek şunları söyledi: "Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi düşüncenin, hayal gücünün, yeniliğin yansıması oldu. Her zaman dediğim gibi Türkiye'nin geleceğinden hiçbir zaman şüphem olmadı çünkü biz zeki, yaratıcı, bilinçli gençlere sahibiz. Işık dolu beyinleriyle umutlu bir geleceğin kapısını aralıyorlar. İzmir, geleceği yapılandıran gençlerin kenti. Alphan Manas bunun en güzel, en gurur verici örneği."
Özellikle lise ve üniversiteli gençlerin ilgisini çekecek konferans 29 Ocak tarihinde Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.
(HD)

28.01.2013 09:25:04 TSI

Editör: Wan Haber