Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Muammer Güler'in kabine değişikliğinde İçişleri Bakanı olması seçim bölgesinde büyük sevinçle karşılandı.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kentin değişik yerlerine Muammer Güler'i tebrik afişleri astırdı. Belediye Başkanı Ayanoğlu, Mardin sokaklarındaki bilboardlara astırdığı afişlerde 'İçişleri Bakanlığı onuru milletvekilimiz Muammer Güler ve şehrimize hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.
Mardinli işadamları da yıllardır AK Parti hükümetinden bakan beklediklerini belirterek, Muammer Güler'in, Türkiye ve Mardin için büyük bir şans olacağını ifade etti. İş adamı Mütahit Ercan Erbek, 2011 yılı haziran ayında yapılan seçimlerinde Mardin olarak içişleri bakanlığını bekledeiklerini söyledi. Erbek, "Muammer Güler'in milletvekilii seçildiğinde biz zaten içişleri bakanı diye düşünüyorduk. İçişleri bakanı olması bizim için sürpriz olmadı. Bir Mardinli olarak milletvekilimizden beklentimiz daha demokratik adımların atılmasını sağlamasıdır, bu süreçte inşallah daha verimli işler yapar" diye konuştu.
Uzun yıllardan sonra Mardinli bir milletvekilinin bakan olarak atanmasının herkesi çok sevindirdiğini belirten MUSİAD Başkanı Mehmet Ali Dündar ise siyasi ve sosyal alanda bu durumun kendilerine mutluluk verdiğini söyledi. Dündar, "Muammer Güler'in içişleri bakanı olması hem ülkeye, hem yöreye büyük katkılar sunacak diye düşünüyoruz. Muammer Güler bürokratik geçmişi, başarılı çalışması, siyasete yerelde ve genelde olan yaklaşımı içişleri bakanlığını çok güzel bir şekilde yürüteceği kanısı oluşturmaktadır. Muammer Güler'in bu bakanlığı toplum tarafından bekleniyordu" şeklinde konuştu.
(MA-AKK-Y)

25.01.2013 16:23:10 TSI

Editör: Wan Haber