Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi Üniversite Teşkilatı Başkanı Musab Karaca, "Yurtlarda Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve ilmihal gibi dersler ve konferanslara imkan sağlanmalıdır. Üniversitelerde ise bu üç ders seçmeli ders olmalıdır" dedi.
Soykan Meydanı'nda, 1 Ocak Mekke'nin fetih yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan MTTB Üniversite Teşkilatı Başkanı Musab Karaca, "Müslümanca yaşamanın tek yolu dinimizin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i anlamaktan geçer. Bu sebeple gerek üniversitelerimizde, gerekse üniversite öğrencilerinin barınmasına imkan sağlayan Kredi Yurtlar Kurumu'nda, öğrencilerin isteği halinde öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve ilmihal gibi dersler ve konferanslara imkan sağlanmalıdır. Üniversitelerden talebimiz ise, Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve ilmihal gibi dersler seçmeli ders olmalıdır" şeklinde konuştu.
"Anayasal hak olan din öğrenimi imkanı, üniversite öğrencilerine devlet eliyle sunulmalıdır" diyen Karaca, bu konuda gelişmeler beklediklerini kaydetti.
(NA-SO-Y)

31.12.2012 16:09:25 TSI

Editör: Wan Haber