Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, "Masum bir kişinin cezalandırılması, suçlu bir kişinin cezasız kalmasından daha vahimdir" dedi.
MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, yaptığı yazılı açıklamada, "Yarınların teminatı olan gençler olarak; '28 Şubat eğer bitiş sürecine girecekse, bu Salih Mirzabeyoğlu'nun adalete kavuşmasıyla başlayacak' derken, yaşanan bu gelişme bizleri düşündürmektedir. Bu kapsamda, 1980'den önce MTTB Malatya İl Başkanlığı da yapmış Zekeriya Şengöz ağabeyimizin ve o aynı dönemde MTTB Malatya'da görev yapmış Fahri Memur ağabeyimizin 28 Şubat mağduru olarak yıllardır masum olmasına rağmen hapishanede tutulduğunu ve hala adalete kavuşamadığını da üzüntüyle müşahede etmekteyiz" ifadelerini kullandı.
"30 Ocak Çarşamba günü Mazlum-Der İstanbul Şubesi'nde, Umut Davası mağdurlarından Mehmet Ali Tekin'in, Mehmet Şahin'in ve Abdülhamit Çelik'in katılımlarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına destek için Milli Türk Talebe Birliği olarak yerimizi aldık" diyen Balin, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
"Açıklama için basın mensuplarıyla gerçekleştirilen bu toplantıda zikredilen hususlar, yargının verdiği kararın adalet açısından ne kadar vahim olduğunu bize göstermiştir. Ceza verilirken akıldan çıkarılmaması gereken ve hukuk fakültelerinde üzerine basa basa öğretilen prensiplerden biri; 'masum bir kişinin cezalandırılması, suçlu bir kişinin cezasız kalmasından daha vahimdir' ifadesidir. Adaletin adil kalması herkes için önemli ve gereklidir. Unutulmamalıdır ki; 'adalet mülkün temelidir.'"
(NA-SO-Y)

06.02.2013 13:56:22 TSI

Editör: Wan Haber