Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 12 Nolu Konfeksiyon, Tekstil ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi, okullarda kıyafet serbestliği getirilmesinin tekstilciyi mağdur ettiğini belirterek, uygulamanın stoklar bitene kadar kademeli olarak yapılmasını istedi.
MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MTSO 12 Nolu Konfeksiyon, Tekstil ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi Aralık ayı toplantısı yapıldı. MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kasım Tanrıöver, Komite Başkanı İbrahim Birsöz, Başkan Yardımcısı Hasan Evcioğlu ve Üyeler İhsan Acır, Mehmet Rıza Boyraz, Kamer Şengül, Mehmet Özer Demir ve Aykut Toker'in katıldığı toplantıda, sektörün sorunları ele alındı. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kılık-kıyafet serbestliği uygulamasının sektöre yüklediği sıkıntıya değinilen toplantıda, uygulama ile tekstilcilerin, üretici ve perakendecilerin hem ellerindeki stoklar hem de uzun vadeli yatırımlar anlamında büyük sıkıntıya girecekleri belirtildi. Komitenin açıklaması ve kararında, Mersin ilinde de okul kıyafeti üreten ve satan esnafın mağduriyetine neden olan bu durumun haftada bir gün serbest kıyafet ile başlayıp kademeli olarak artması ile elde stoku bulunan esnafın ve üreticinin rahatlayacağı dile getirildi.
Bakanlık uygulama tarihinin bir yıl daha ertelenmesinin mağduriyetleri gidereceği konusunun ilgililere ulaştırılması için alınan Komite kararı da MTSO Yönetim Kurulu'na sunuldu. Komite üyeleri, yasanın geri alınması gibi bir talepleri olmadığını ve milletin temsilcisi olan TBMM'nin çıkardığı yasalara herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, amaçlarının sadece kısa vadede üreticinin ve esnafın mağduriyetinin sektöre zarar verecek bir duruma gelmemesi için sıkıntısız bir geçişi sağlamak olduğunun altını çizdiler.
(KYM-Y)

19.12.2012 16:28:41 TSI

Editör: Wan Haber