Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde son bir yıl içinde toplam 7 firmanın 130 milyon lira değerinde yatırım gerçekleştirdiğini söyleyip, bu firmalarda ise toplamda 2 bin 300 kişi istihdam sağlandığını vurguladı.
Yaptığı açıklamada, geçmişte olduğu gibi bugün de hükümetin sağladığı tüm yatırım teşviklerinden Malatya'nın istifade ettiğini belirten MTSO Başkanı Erkoç, "Malatya ekonomisinde son yıllarda daralma değil genişleme söz konusudur. 5084 sayılı teşvikin bir yıl öncesinden sona ereceğinin bilinmesine rağmen 6 büyük yatırımcımız Malatya'da farklı sektörlerde yatırım gerçekleştirerek 2 bin 300 civarında bir istihdam oluşturdular. Bir firmamız ise kısa süre sonra faaliyete geçecektir. Ben kendilerini bir kez daha yürekten kutluyorum" dedi.
Malatya'nın artık yatırım alan bir kent görünümünde olduğunu kaydeden Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatya önümüzdeki süreçte artık yatırımda seçiciliğe gidecektir. Daha 3. Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçmeden, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne alınan yatırımın herkes tarafından çok iyi okunması gerektiğini düşünüyorum. Son bir yıl içinde alınan bu yatırımlar, Malatya'nın durağan değil dinamik yapısını ortaya koymuştur. Ekonomide sürekli bir gelişme söz konusudur. Bu yatırımların ilimize gelmesinde odamızın girişimleri gözardı edilemez. Biz bu iş adamlarımızın buraya yatırım yapmaları noktasında yaptığımız girişimleri zaman zaman kamuoyuyla paylaştık. Hepsinin yatırım yapmalarındaki ortak neden, Malatya'yı yatırımda güvenli bir şehir olarak görmeleridir. Malatya sadece teşvikler noktasında değil, stratejik konumda da önemli potansiyelleri içinde barındırıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin geçtiğimiz yıl yaptığı 'Ortadoğuya açılan kentler' çalışmasında Malatya'da birkaç ilden biri olmayı başardı. Zira bazı firmalarımız Malatya'ya bu yatırımlarını gerçekleştirerek buradan Ortadoğu pazarına ulaşmayı başarmıştır. Mesela Süperlit firması dünyanın sayılı CTP Boru üreticilerinden biri. Türkiye'de bulunan ikinci büyük yatırımını Malatya'ya yapmasının nedeni, Malatya'nın teşviklerle birlikte jeopolitik konuma sahip olmasıdır. Meseleye buradan bakarsak, Malatya önümüzdeki süreçte daha fazla yatırımın adresi olacaktır. Zaten 3. Organize Sanayi Bölgemizi oluştururken, tüm bu hassas durumlar göz önünde bulundurulmuştur."
2. Organize Sanayi Bölgesi'ne son bir yıl içinde toplamda 130 milyon liralık yatırım yapan firmalar ise şunlar oldu: "Karamancı Holding (Süperlit Boru), Eczacıbaşı, Çetin Cıvata, Alima Su Tarım Ürünleri, Baykanlar Tekstil, Taha Tekstil"
6 firma faaliyete geçerken, Şahtaş Tekstilin ise kısa bir süre sonra faaliyete geçeceği belirtildi. Bu firmalarda ise toplamda 2 bin 300 kişi istihdam ediliyor.
(NA-SO-Y)

23.01.2013 10:19:23 TSI

Editör: Wan Haber