Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyeleri, 127. kuruluş yıldönümlerini kutladı. Kutlama kapsamında üyeler, Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Sabah saatlerinde yağmur altında Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelen MTSO üyeleri, önce saygı duruşunda bulundular, ardından da İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi ile MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 127. kuruluş yıldönümü çelengini Atatürk Anıtı'na koydular. Burada üyeler adına açıklama yapan Meclis Başkanı Burakgazi, 127. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Mersinli bir kısım tüccarın girişimiyle kurulan odamız, geride bıraktığı 127 yıl içerisinde pek çok tarihi olaya tanıklık ederek, sağlam bir geçmiş ve deneyim birikimiyle bugünlere ulaşmıştır. Bugün 22 bin üyemiz, meslek komitelerimiz, oda meclisimiz ve personelimizle bu şanlı geçmişin üzerine gelecek inşa ediyoruz. Mersin ekonomisini büyütmek, kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek temel amacımızdır. Bugüne kadar kurduğumuz veya içinde yer aldığımız EKAV, İSGEV, İÇEV, OSB, MESBAŞ, Teknopark, Toplum Merkezi gibi kuruluşlar bu amaçların hayat bulması için görev üstlenmiş kurumlardır" dedi.
Kuruluş yıldönümlerinin odalar için kilometre taşları olduğunu vurgulayan Burakgazi, "Böyle günler kat edilen yol, sahip olunmuş değerler ve konan hedeflerin muhasebesinin yapıldığı günlerdir. Şüphesiz, zamanın ruhu ve konjonktür doğru okunabildiği takdirde belirlenecek hedefler ve ilkeler için en zengin başvuru alanlarıdır" şeklinde konuştu.
"YEREL YÖNETİMLER MERSİN'İN SORUNLARINA DAHA FAZLA EĞİLMELİ"
Günümüzde kentler arasında adeta bir yarışın var olduğunun altını çizen Burakgazi, "Yerel yöneticilerin daha yaşanabilir bir kent yaratma çabası, kentlerin yaşanabilirlik sıralamasını hızla değiştiriyor. Dünün köy görünümlü kentleri, bugün Avrupa kentlerini aratmayan konseptle ortaya çıktılar. Beklentimiz odur ki, Mersin yerel yöneticileri, yılları ıskalamadan şehrimizi bu doğrultuda kıymetlendirmelidirler. Bez afiş ve tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliği, isteyenin istediği gibi kullandığı kaldırım ve yol işgalleri, yaya bölgelerindeki araç trafiği gibi görüntüler Mersin'de yaşamı ağırlaştırmaktadır. Yaşam şartlarının ağır seyrettiği bir başka yer de kent çeperindeki mahallelerdir. Bu mahallelerin iyileştirilmesi, yenilenmesi hem kent bütünlüğü hem de sosyal barış açısından önem taşımaktadır. Yerel yönetimlerin daha fazla gecikmeden bu sorunlara eğilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
"YATIRIMCILAR İÇİN MERSİN'DE ARSA SIKINTISI VAR"
Mersin'de yatırımcılar için arsa sıkıntısı olduğunu ifade eden Burakgazi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mersin Gelişme Planı'na uygun bir imar planlama çalışması hemen başlatılmalıdır. Uluslararası Çukurova Havalimanı ve Tarsus Kazanlı turizm yatırımları projelerinin gecikmesi, kentimizin moral değerlerini olumsuz etkilemektedir. 2013 yılı Haziran ayında Mersin'de yapılacak 17. Akdeniz Oyunları için yöneticilerimiz 'Mersin'i gelin gibi süsleyeceğiz' demişti. Oyunların başlamasına sadece 6 ay kaldı. Bu sürenin kentimizi süslemeye ve oyunlara hazır hale getirmeye yetmesini dileriz. Fark yaratarak öne geçen kentlerin, bunu bir takım ruhuyla başardıklarını görüyoruz. Fark yaratmak, kürekleri aynı yöne birlikte çekmedeki uyumdur. Fark yaratmak, kentin bütüncül olarak ele alınması ve ihtiyaçlar sıralamasına göre işlenmesidir. Kaynakların doğru ve verimli kullanılmasıdır."
Burakgazi, Mersin iş dünyası olarak, ticarette, sanayide, hizmetler sektöründe yeniliklere açık, dünyadaki gelişmeleri takip eden, rekabetçi ve sürdürülebilir bir anlayışla çalışarak Mersin'e hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
(KRY-KYM-Y)

18.12.2012 13:24:40 TSI

Editör: Wan Haber